Πέντε σερί αρνητικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε σερί αρνητικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε το Χρηματιστήριο
Με απώλειες έκλεισε και την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει και το επίπεδο των 620 μονάδων.

Αρνητικό σερί δημιουργείται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς την Πέμπτη συμπληρώθηκαν πέντε διαδοχικές αρνητικές συνεδρίασεις με τον Γενικό Δείκτη να μην διατηρεί τις 620 μονάδες. Οι επενδυτές διατηρούν επιφυλακτική στάση, ενόψει τόσο των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για νέα μέτρα εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας, όσο και της αναθεώρησης των εκτιμήσεων των αναλυτών για την ύφεση στην Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης έκλεισε καταγράφοντας πτώση 0,38% στις 619 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 44,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 29,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1 εκατ. τεμάχια.

Με απώλειες έκλεισε και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης της τάξεως του 0,43%, στις 1.477 μονάδες, ενώ ισχυρότερες απώλειες κατέγραψε ο Mid Cap κλείνοντας στο -0,82% και στις 834 μονάδες. Ήπια ανοδικά έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης στο 0,03% και στις 301 μονάδες. Με κέρδη έκλεισε η Eurobank στο +0,87% ενώ με πτώση έκλεισαν η Τράπεζα Πειραιώς στο -1,08%, η Εθνική Τράπεζα στο -0,53% και η Alpha Bank στο -0,04%.

Σε σημερινό της report η Citi αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία, εκτιμώντας πλέον πως η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 9% περίπου για εφέτος, από 7% που ανέμενε τον Ιούλιο. Παράλληλα η αμερικανική τράπεζα εκτιμά πως η ανάπτυξη της Ελλάδας θα «τρέξει» με 3,5% το 2021, αναθεωρώντας ανοδικά κατά 0,2% την εκτίμησή της για την ανάκαμψη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider