Χρηματιστήριο Αθηνών: Ολοταχώς για τις 950 μονάδες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ολοταχώς για τις 950 μονάδες
Με άνοδο 1,01% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στις 948,64 μονάδες, στοχεύοντας στις 1.000 μονάδες.

Μια ανάσα από τις 950 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης την Παρασκευή, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη σημερινή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σημειώνοντας άνοδο 1,01% στις 948,64 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε στα 64,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 26,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 504 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,70%, στις 2.365,84 μονάδες, ενώ με θετικό πρόσημο στο +2,72% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 1.298,59 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,28% στις 883,56 μονάδες.

Παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς χαρακτηρίζουν στο insider.gr «ντέρμπι» τη σημερινή αναβάθμιση, καθώς όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Στην τελευταία απόφαση που έλαβε η S&P’s για τη χώρα μας στις 25 Οκτωβρίου, «έδειχνε» ως κύριους παράγοντες αναβάθμισης του αξιόχρεου τη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και τη σημαντική απομείωση των κόκκινων δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών.

Μια αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης κατά μία βαθμίδα, στις αρχές μάλιστα του έτους, στρώνει τον δρόμο για ταχεία αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας στα μάτια των διεθνών επενδυτών. Το γεγονός ότι η Ελλάδα υπολείπεται κατά τρεις βαθμίδες του investment grade αποτελεί σοβαρό «αγκάθι» για την επιστροφή στην κανονικότητα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον αποκλεισμό από τη φθηνή ρευστότητα (QE) της ΕΚΤ, αλλά και τη δυσχέρεια στην έγκριση του σχεδίου «Ηρακλή» για τις τράπεζες από τη Φρανκφούρτη με βιώσιμους όρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider