Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο παρά την υπερπροσφορά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μικρή άνοδος για το πετρέλαιο παρά την υπερπροσφορά

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη το πρωί παρά το γεγονός οτι τα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, ενισχύοντας τις ανησυχίες για υπερπροσφορά.

Σύμφωνα με το βιομηχανικό όμιλο American Petroleum Institute (API), η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από εκείνη των 1,7 εκατ. βαρελιών που είχαν προβλέψει οι αναλυτές την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων των ΗΠΑ μειώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία, τροφοδοτώντας την αισιοδοξία ότι η κατανάλωση καυσίμων αυξάνεται καθώς ορισμένες οικονομίες χαλαρώνουν τους περιορισμούς που είχαν επιβάλει για τον περιορισμό της πανδημίας κορονοϊού.

«Ορισμένοι επενδυτές αποκόμισαν κέρδη μετά το πρόσφατο ράλι», δήλωσε ο Chiyoki Chen, αναλυτής της Sunward Trading.

Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου έχει αρχίσει να ανακάμπτει καθώς οι οικονομίες αρχίζονουν να επανέρχονται μετά από το lockdown, ενώ ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του- ένας όμιλος γνωστός ως ΟΠΕΚ + - μείωσαν την παραγωγή.

Οι νέες περιπτώσεις Covid-19 αυξήθηκαν κατά 25% στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουνίου και ο αριθμός των θανάτων στη Λατινική Αμερική ξεπέρασε τους 100.000 την Τρίτη, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Η Κίνα, ο κορυφαίος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, αναμένεται επίσης να επιβραδύνει τις εισαγωγές αργού το τρίτο τρίμηνο καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου πλήττουν τη ζήτηση και οι επιχειρήσεις διύλισης ανησυχούν για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας.

«Αναμένουμε ότι το Brent θα διαπραγματευτεί μεταξύ 35-45 δολαρίων το βαρέλι για την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας κορονοϊού θα περιορίσουν τα κέρδη», δήλωσε ο Chen του Sunward.

Την Τετάρτη το πρωί (10.41 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 40,43 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,15% και το μπρεντ στα 42,81 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,42%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider