Πετρέλαιο: Δεν θα κάνει περαιτέρω περικοπές ο ΟΠΕΚ - Πτώση στην τιμή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Δεν θα κάνει περαιτέρω περικοπές ο ΟΠΕΚ - Πτώση στην τιμή
Η πανδημία εξακολουθεί να ανησυχεί τις αγορές.

Η τεχνική επιτροπή του ΟΠΕΚ + ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή της χωρίς να κάνει πρόσθετες συστάσεις για περαιτέρω περικοπές παραγωγής, εστιάζοντας αντ 'αυτού σε μέλη που δεν τηρούν την τρέχουσα συμφωνία (για πλαφόν στην παραγωγή), ανέφεραν πηγές του ΟΠΕΚ + στο Hart Energy.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τις συζητήσεις για την πολιτική που ακολουθούν τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη και τον αντίκτυπο των περικοπών, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, το Ιράκ, είναι ιστορικά το λιγότερο συμμορφούμενο μέλος του ΟΠΕΚ +. Ωστόσο, ακόμη και το Ιράκ έχει κάνει σημαντικές περικοπές στις εξαγωγές αργού πετρελαίου αυτή τη φορά. Οι εξαγωγές της χώρας μειώθηκαν κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως, ή κατά 8%, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου σε σύγκριση με το Μάιο. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το Ιράκ συνεχίζει να βελτιώνεται ως προς τη συμμόρφωσή του με τις περικοπές παραγωγής, χάρη εν μέρει στην ισχυρή ισχυρή πίεση από τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, οι οποίες αρνήθηκαν να συναινέσουν για παράταση κατά έναν ακόμη μήνα των περικοπών παραγωγής.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΟΠΕΚ +, το Ιράκ, μαζί με το Καζακστάν, αναμένεται να παρουσιάσει στην αυριανή συνάντηση της JMMC τα σχέδιά τους για το πώς θα αντισταθμίσουν τα επιπλέον βαρέλια που παρήγαγαν τον Μάιο και μέχρι στιγμής τον Ιούνιο.

Οι μειώσεις της παραγωγής ύψους 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως είχαν μέτρια θετική επίδραση στις τιμές του πετρελαίου μέχρι στιγμής, κυρίως επειδή η ποσότητα του αργού πετρελαίου που είναι αποθηκευμένη σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να είναι μάλλον υπερβολική.

Μειώνονται οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη

Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται την Πέμπτη καθώς η ζήτηση δεν έχει επανακάμψει επαρκώς και η πανδημία εξακολουθεί να μαστίζει πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώνονται κατά -1,28% στα 40,19 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώνονται κατά -1,84% στα 37,26 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider