Πετρέλαιο: Υποχωρεί στα 26 δολάρια το βαρέλι, παρότι σήμερα τίθεται σε ισχύ η συμφωνία του ΟΠΕΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Υποχωρεί στα 26 δολάρια το βαρέλι, παρότι σήμερα τίθεται σε ισχύ η συμφωνία του ΟΠΕΚ
Ο Απρίλιος θα μείνει στην Ιστορία για τις αρνητικές τιμές του αμερικανικού αργού, που έφτασαν ακόμη και σε αρνητικό έδαφος την Δευτέρα 20 Απριλίου.

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε γύρω στα 26 δολάρια το βαρέλι σήμερα, καθώς η αδύναμη ζήτηση λόγω του κορονοϊού και η υπερβάλλουσα προσφορά ασκούν πιέσεις στην αγορά, παρόλο που σήμερα τίθεται σε ισχύ η συμφωνία του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για μείωση-ρεκόρ της παραγωγής.

Το Brent παράδοσης Ιουλίου σημείωσε πτώση 46 σεντς ή 1,7% στα 26,02 δολάρια το βαρέλι στις 11:25 ώρα Ελλάδας. Το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου σημείωσε πτώση 2 σεντς στα 18,82 δολάρια.

Νωρίτερα σήμερα στην Ασία, η τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Ιουνίου, αυξήθηκε κατά σχεδόν 5%, στα 19,75 δολάρια, καταγράφοντας συνολικά άνοδο περίπου 25% τις δύο τελευταίες ημέρες.

Το Brent Βόρειας Θάλασσας παράδοσης Ιουλίου, σημείωσε άνοδο 2,4% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής του, ενώ το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το Μπρεντ παράδοσης τον Ιούνιο έκλεισε χωρίς τις πωλήσεις «πανικού» που κατέγραφε το αντίστοιχο future για το αμερικανικό αργό πριν από δύο εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Απρίλιος θα μείνει στην Ιστορία για τις αρνητικές τιμές του αμερικανικού αργού, που έφτασαν ακόμη και σε αρνητικό έδαφος την Δευτέρα 20 Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider