Κλυδωνίζεται το πετρέλαιο - Μειώνει τις προβλέψεις της και η Barclays

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλυδωνίζεται το πετρέλαιο - Μειώνει τις προβλέψεις της και η Barclays
Η Barclays μειώνει τις προβλέψεις της κατά 12 δολάρια.

Αβεβαιότητα στην αγορά εξακολουθεί να προκαλεί η πορεία της τιμής του πετρελαίου με τους διεθνείς οίκους να κατεβάζουν ο ένας μετά τον άλλον τον πήχη.

Η βρετανική πολυεθνική τράπεζα επενδύσεων Barclays ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει μειώσει την πρόβλεψη της για την τιμή του πετρελαίου κατά 12 δολάρια το βαρέλι για το 2020 βλέποντας το μπρεντ να προσεγγίζει τα 31 δολάρια και το αμερικανικό αργό τα 28.

Η τράπεζα είχε αναφέρει στις 28 Ιανουαρίου ότι οι τιμές του αργού θα μπορούσαν να μειωθούν κατά μέσο όρο κατά 2 δολάρια το βαρέλι το 2020 λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας κορονοϊού, προσθέτοντας ότι αν η αεροπορική επιβατική κίνηση στην Κίνα μειωθεί κατά το ήμισυ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, υπολογίζεται ότι θα υπάρξει πρόσθετη ζημιά 300.000 βαρελιών την ημέρα λόγω της μειωμένης ζήτησης για κηροζίνη.

Φυσικά, αυτό συνέβη πριν από την αποτυχία συνεννόησης Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας για την στρατηγική του ΟΠΕΚ.

Η Barclays δήλωσε επίσης ότι προβλέπει φέτος μια υπερπροσφορά άνω των 5 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, η οποία εκτιμάται ότι θα κορυφωθεί φθάνοντας τα 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Όσον αφορά στις τρέχουσες διεθνείς τιμές, την Τρίτη (14.03 ώρα Ελλάδος), το μπρεντ καταγράφει άνοδο κατά 2,81% στα 27,79 δολάρια και το αργό κατά 3,04% στα 24,07 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider