Σε χαμηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει ότι θα επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές πετρελαίου και την Τρίτη καθώς μειώνεται η ζήτηση λόγω της εξάπλωσης του COVID-19 ενώ πιέσεις εξακολουθεί να ασκεί η πολιτική που ακολουθούν τα κράτη του ΟΠΕΚ +. Η τιμή του αργού (13.02 ώρα Ελλάδος) καταγράφει πτώση 1,88% στα 29,24 δολάρια και του μπρεντ κατά 0,10% στα 30,08 δολάρια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει ότι θα επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου για να καλύψουν το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου (SPR) και άλλες χώρες και εταιρείες σχεδιάζουν παρόμοια μέτρα για την πλήρωση δεξαμενών αποθήκευσης.

«Αλλά αυτές οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης γεμίζουν γρήγορα. Αν συσσωρευθούν αποθέματα, αναστέλλοντας τη ζήτηση, οι τιμές του πετρελαίου είναι βέβαιο ότι θα καταγράψουν περαιτέρω πτώση. Οι παγκόσμιες αγορές θα πρέπει να ελπίζουν ότι η διαμάχη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας θα επιλυθεί πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο χωρίς επιστροφή », δήλωσε ο Stephen Innes, επικεφαλής στρατηγικών αγορών στην AxiCorp.

Εν μέσω μεγάλης απώλειας ζήτησης από την παγκόσμια εξάπλωση του ιού COVID-19, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία ξεκίνησαν έναν πόλεμο τιμών μετά την αποτυχία να συμφωνήσουν να επεκτείνουν τη στρατηγική μείωσης της παραγωγής για να στηρίξουν την αγορά.

«Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στους Ρώσους και Σαουδάραβες, χωρίς. Εάν καταγραφεί πτώση πετρελαίου κάτω από το επίπεδο των 20 δολαρίων, οι Σαουδάραβες μπορεί να αποφασίσουν να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις αλλά ίσως μόνο με τον ΟΠΕΚ και όχι με τους Ρώσους », δήλωσε ο Edward Moya of Oanda.

Οι κυβερνήσεις όλων των κρατών πρωτοφανή μέτρα για να περιορίσουν τον ιό, υποσκάπτοντας σοβαρά τη ζήτηση ακατέργαστων και ραφιναρισμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης και των αεριωθούμενων καυσίμων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι οικονομικές διαταραχές από την εξάπλωση του κορονοϊού και τα μέτρα που λήφθηκαν εναντίον του θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ύφεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider