Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη πιέζουν τις τιμές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη πιέζουν τις τιμές
Tο μπρεντ διαπραγματεύεται στα 59,37 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0, 08%.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν τη Δευτέρα, λόγω της εντεινόμενης ανησυχίας για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές και τις επιπτώσεις στη ζήτηση πετρελαίου, ενώ η Ρωσία, για άλλη μία φορά, δεν εκπλήρωσε τον στόχο της να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου τον περασμένο μήνα.

Η Ρωσία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν εκπλήρωσε τη δέσμευση μείωσης του εφοδιασμού τον Σεπτέμβριο λόγω της αύξησης της παραγωγής φυσικού αερίου καθώς η χώρα προετοιμάζεται για το χειμώνα.

Τα σημάδια της άφθονης παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο, ασκούν πιέσεις στις τιμές.

Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου, μια συμμαχία γνωστή ως OΠΕΚ +, συμφώνησαν τον Δεκέμβριο να μειώσουν την προσφορά κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, οι συνομιλίες μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και του Κουβέιτ και της Σαουδικής Αραβίας για επανεκκίνηση της παραγωγής πετρελαίου από κοινά πεδία στην Ουδέτερη Ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, με δυναμικότητα 500.000 βαρελιών ημερησίως, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία υψηλών επιπέδων αποθεμάτων.

Παράλληλα, η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνθηκε στο 6% σε ετήσια βάση στο τρίτο τρίμηνο.

Την Δευτέρα το πρωί (9.54) διαπραγματεύεται στα 53,76 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,04% και το μπρεντ στα 59,37 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0, 08%.

Με πληροφορίες από το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider