Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω των εντάσεων στη δυτική Ασία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο λόγω των εντάσεων στη δυτική Ασία
Την άνοδο των τιμών συγκράτησε η έκθεση του ΟΠΕΚ στην οποία εκφράζονται ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης. 

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα μετά από την επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σάιμπαχ στη Σαουδική Αραβία από δυνάμεις των Χούτι.

Η επίθεση στην ανατολική Σαουδική Αραβία το Σάββατο προκάλεσε πυρκαγιά σε εργοστάσιο φυσικού αερίου, αυξάνοντας τις εντάσεις στη Δυτική Ασία, αλλά η κρατική Saudi Aramco δήλωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου δεν επηρεάστηκε.

Ωστόσο, την άνοδο των τιμών συγκράτησε η έκθεση του ΟΠΕΚ στην οποία εκφράζονται ανησυχίες για την πορεία της ζήτησης.

Το πετρέλαιο επωφελείται από μια συνολική αισιοδοξία ότι δεν θα δούμε έναν νέο εμπορικό πόλεμο να ξεσπά μετά από τις επιθέσεις με drone στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ο Edward Moya αναλυτής αγοράς στην OANDA ενώ υπενθύμισε ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Δυτική Ασία δεν οδηγούν κάπου βραχυπρόθεσμα.

Εν τω μεταξύ, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow δήλωσε ότι οι βουλευτές των ΗΠΑ και της Κίνας θα μιλήσουν μέσα σε 10 ημέρες και θα μπορούσαν να προωθήσουν τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο κρατών.

Τη Δευτέρα το πρωί (11.46) οι τιμές του αργού διαπραγματεύονται στα 55,43 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 1,02% και οι τιμές του μπρεντ στα 59,05 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0, 73%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider