Με ώθηση από τη Σανγκάη κινούνται οι ευρωαγορές

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Με ώθηση από τη Σανγκάη κινούνται οι ευρωαγορές

Στο πράσινο κινούνται οι δείκτες των κυριότερων χρηματιστηρίων της Ευρώπης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στη Σύνοδο των G20, η οποία πραγματοποιείται στη Σαγκάη.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,18% στις 6.083,68 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο κατά 2,12 % στις 9.529,77 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 2,01% στις 4.333,83 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη κατά 1,24% στις 330,59 μονάδες.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό υποχωρεί κατά 7,7% η μετοχή της Royal Bank of Scotland δεχόμενη πίεση από τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα για το 2015 ενώ πτωτικά κινείται κατά 0,65% και η ισπανική Telefonica, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το σύνολο του 2015 διαμορφώθηκαν στα 2,75 δισ. ευρώ έναντι 3 δισ. ευρώ το 2014.

«Βαθιά ανησυχία» για την επιβράδυνση της εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων εκφράζει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου των G20. «Η επιβράδυνση στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων πλήττει τις προοπτικές τόνωσης της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης» επισημαίνει ο ΟΟΣΑ, σε έκθεση που θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των 20 ισχυρότερων οικονομικών του πλανήτη.

Η συγκεκριμένη ανησυχία μάλιστα, «διανθίζεται» με τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως και επίσης, με την «κόπωση» των κεντρικών τραπεζών στην εφαρμογή «χαλαρών» νομισματικών πολιτικών. Ως εκ τούτου, ο ΟΟΣΑ καλεί τις εθνικές κυβερνήσεις να τονώσουν την ανάπτυξη μέσω της αύξησης των επενδύσεων, της επιτάχυνσης των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της ενίσχυσης του ανταγωνισμού, της αύξησης της παραγωγικότητας και της εξάπλωσης των καινοτομιών.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, στα 2,75 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Telefonica για το σύνολο του 2015, έναντι 3 δισ. ευρώ το 2014. Όσον αφορά το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενους έτους, η ισπανική εταιρεία εμφάνισε ζημιές 1,83 δισ. ευρώ, λόγω των υψηλών προβλέψεων. Συγκεκριμένα, το κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, το οποίο προσφάτως ανακοινώθηκε, εκτιμάται στα 2,6 δισ. ευρώ, επιβαρύνοντας σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Συμμαχία OneDealer - Service Now: Το νέο ψηφιακό στοίχημα του Ν. Βαρδινογιάννη

Θέση εργασίας από τη ΔΥΠΑ στην Αυστρία με μισθό από 40.500 ευρώ

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider