Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν την συνεδρίαση της Δευτέρας οι χρηματιστηριακοί δείκτες μετά το γεωπολιτικό ρίσκο που εγείρει η εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων της Βόρειας Κορέας, τρεις εκ των οποίων έπεσαν εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας.
Αναλυτικότερα ο Nikkei υποχώρησε κατά 90,03 μονάδες, σε ποσοστό 0,46%, και διαμορφώθηκε στις 19.379,14 μονάδες.
O Kospi ανέκαμψε μετά τις ισχυρές απώλειές του κλείνοντας στις 2081,36 μονάδες ενώ ο άνοδο σημείωσε και ο ASX200 της Αυστραλίας κλείνοντας στις 3234,40 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έκλεισε με άνοδο 16,09% , στις 3.234,40 μονάδες ενώ ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,37%.
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν από τη μη συμμόρφωση της Ρωσίας στο πλαίσιο της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ, για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.
Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, δηλώνουν ότι η παραγωγή της Ρωσίας παρέμεινε στα επίπεδα του Ιανουαρίου (11,11 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως) ενισχύοντας το κλίμα αμφιβολίας για τις ρωσικές προθέσεις έναντι της συμφωνίας που προβλέπει τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 19 σεντς ή 0,3% στα 53,14 δολάρια το βαρέλι, μετά το προηγούμενο κλείσιμο τους, με άνοδο 1,4%.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent μειώθηκαν κατά 13 σεντς ή 0,2% στα 55,77 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους κατά 1,5% στην προηγούμενη συνεδρίαση.



