Χρηματιστήριο: Μούδιασμα μετά τη συνάντηση Λαγκάρντ - Μέρκελ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Μούδιασμα μετά τη συνάντηση Λαγκάρντ - Μέρκελ

Σταθεροποιητικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Πέμπτης με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται υπό κλοιό ελεγχόμενων πιέσεων. Βασικό χαρακτηριστικό της συνεδριάσεως είναι ο ισχνός συναλλακτικός τζίρος και η

Οι επενδυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις πληροφορίες από τη χθεσινή συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένοντας και πρόσθετες πληροφορίες από Βερολίνο και Ουάσιγκτον εντός της ημέρας.

Στην αγορά ομολόγων οι αποδόσεις των ελληνικών χρεογράφων σημειώνουν εκ νέου αύξηση. Το διετές ομόλογο αναφοράς ανέρχεται στο 8,4% και το δεκαετές στο 7,3%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Lamda Development (-1,55% στα 4,44 ευρώ), της Τιτάν (-1,14% στα 22,51 ευρώ) και της Grivalia Properties (-0,64% στα 7,80 ευρώ).

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 646,99 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,02 %.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 19 μετοχές, 18 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή πτώση σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Mermeren +8,70%, Minerva +8,11% και Αλουμύλ +2,42%.Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Reds -3,24%, Τεχνική Ολυμπιακή -2,36% και Χαλκόρ -2,00%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider