ΧΑ: Ήπιες πιέσεις σε υποτονικό κλίμα

Δημήτρης Ζάντζας
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΧΑ: Ήπιες πιέσεις σε υποτονικό κλίμα
Με πτωτικό τέμπο κάνει ντεμπούτο στο γ’ τρίμηνο η Λεωφόρος Αθηνών, εν μέσω πιέσεων και στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Upd. 11:48

Με ήπια πτωτικό τέμπο κάνει ντεμπούτο στο γ’ τρίμηνο η Λεωφόρος Αθηνών, εν μέσω πιέσεων και στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στο κλίμα που διαμορφώνεται με το αμερικανικό shutdown.

Αν και στο παρελθόν τα shutdowns δεν έχουν αφήσει ισχυρό αποτύπωμα, ούτε στην αμερικανική οικονομία, ούτε στη Wall Street, οι αναλυτές της Unicredit επισημαίνουν ότι ο αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια του shutdown. Εξηγούν, επίσης, ότι οι απειλές του Τραμπ για περικοπές θέσεων δημοσίων υπαλλήλων και κυβερνητικών προγραμμάτων θα μπορούσαν, αυτή τη φορά, να προσδώσουν μεγαλύτερη διάρκεια στις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της κατάστασης.

Εντός συνόρων, απουσία ουσιαστικών καταλυτών, επενδυτές και διαχειριστές συνεχίζουν να κινούνται επιλεκτικά, τόσο σε αγορές όσο και σε πωλήσεις.

Λίγο πριν τις 12:00, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 2.031,81 μονάδες με απώλειες 0,12%, κινούμενος πτωτικά από την έναρξη της συνεδρίασης.

Σε αρνητικό έδαφος και ο τραπεζικός δείκτης, που υποχωρεί 0,21% στις 2.277,70 μονάδες, με μοναδικούς ανοδικούς τίτλους στη σύνθεσή του τις Eurobank και ΕΤΕ, με μικρά κέρδη 0,43% και 0,12% αντίστοιχα.

Στο σύνολο του ταμπλό 50 μετοχές κινούνται ανοδικά, έναντι 62 που υποχωρούν και 39 που διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

Ο τζίρος μέχρι στιγμής διαμορφώνεται σε 39,61 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 10,80 εκατ. ευρώ σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Στη σύνθεση του FTSE Large Cap ξεχωρίζει η άνοδος των ΔΕΗ και ΟΤΕ σε ποσοστό 1,64% και 1,49% αντίστοιχα, άνω του 1% ενισχύεται και η Helleniq Energy στα 8,52 ευρώ, ενώ με μικρότερα κέρδη ακολουθούν οι τίτλοι των Jumbo, Eurobank, Motor Oil, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΤΕ.

Στον αντίποδα βρίσκονται οι Optima και Alpha Bank με απώλειες 1,42% και 1,27% αντίστοιχα. Στο -1,05% η Coca-Cola HBC (39,64 ευρώ) στο -0,99% η Τρ. Κύπρου (7,98 ευρώ) και στο -0,88% η Metlen (47,28 ευρώ).

Σε μικρότερο ποσοστό υποχωρούν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των ΟΠΑΠ (-0,50%), Aktor (-0,46%), Aegean (-0,45%), Lamda Development (-0,39%), Cenergy (-0,33%), Viohalco (-0,27%) και Τρ Πειραιώς (-0,25%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Στόχος οι Έλληνες που σκέφτονται - Τι θα φέρει η επιστροφή Γεραπετρίτη στο Μαξίμου; - Margaret ετών 102!

Υπολογισμός φοροελαφρύνσεων με λίγα κλικς - Άνοιξε η εφαρμογή

Άλμα κερδών για τη Σουρωτή του Ιβάν Σαββίδη - Πού επενδύει

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider