Πετρέλαιο: Τα κέρδη της Παρασκευής δεν «έσωσαν» την εβδομάδα - «Βουτιά» άνω του 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Τα κέρδη της Παρασκευής δεν «έσωσαν» την εβδομάδα - «Βουτιά» άνω του 2%
Τα κέρδη της Παρασκευής για το πετρέλαιο δεν στάθηκαν ικανά να σώσουν τις εβδομαδιαίες απώλειες.

Τα κέρδη της Παρασκευής για το πετρέλαιο δεν στάθηκαν ικανά να σώσουν τις εβδομαδιαίες απώλειες, που οφείλονται στις επενδυτικές ανησυχίες ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο από ό,τι αναμένει η αγορά, συνιστώντας απειλή για τη ζήτηση, ειδικά σε περίπτωση που προκληθεί απότομη οικονομική επιβράδυνση εξαιτίας της σφιχτής αμερικανικής νομισματικής πολιτικής.

Υπό αυτό το πρίσμα, το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 1,1%, στα 77,72 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ωστόσο σε επίπεδο εβδομάδας μετρά απώλειες 2,3%. Το αργό Brent παράδοσης Ιουλίου, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς, κέρδισε 0,9%, στα 82,12 δολάρια το βαρέλι στην ICE Futures Europe, με εβδομαδιαία πτώση 2,2%.

Η βενζίνη παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 0,6% στα 2,48 δολάρια το γαλόνι, κλείνοντας την εβδομάδα με βουτιά 3,5%, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιουνίου προσέθεσε σχεδόν 0,1% στα 2,41 δολάρια το γαλόνι, αλλά διολίσθησε 2,9% στην εβδομάδα. Το φυσικό αέριο παράδοσης Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 2,52 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, κατρακυλώντας 5,2% την Παρασκευή ενώ σε επίπεδο εβδομάδας αποδυναμώθηκε κατά 4% και διολίσθησε σε χαμηλό από τις 16 Μαΐου.

Οι απώλειες για το πετρέλαιο αυτή την εβδομάδα φαίνεται ότι «προέρχονται από την έλλειψη αυτοπεποίθησης μεταξύ των traders ελέω της έλλειψης σαφών ενδείξεων από την Fed, δήλωσε στο MarketWatch ο Κόλιν Κιζίνσκι, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη SIA Wealth Management. «Ούτε οι ταύροι ούτε οι αρκούδες θέλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε αυτό το σημείο, αφήνοντας την αγορά παραγκωνισμένη», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 85 εκατ. ευρώ

Χρυσός: Η χειρότερη εβδομάδα του από τον Δεκέμβριο - Απώλειες 3%

Απώλειες στις ευρωαγορές στη «σκιά» των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider