Wall Street: Στο «κόκκινο» οι δείκτες μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Στο «κόκκινο» οι δείκτες μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
Απώλειες 482 μονάδων για τον Dow Jones, στο -1% οι Nasdaq και S&P 500.

(upd 19:44) Σε αρνητικό έδαφος κινούνται στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό που αυξήθηκε για το μήνα Μάρτιο περισσότερο από το αναμενόμενο, με την εξέλιξη αυτή να προβληματίζει τους επενδυτές καθώς μπορεί να μεταθέσει χρονικά τις πρώτες μειώσεις των επιτοκίων από την Federal Reserve, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και τα πρακτικά της Fed για τη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 482 μονάδες ή 1,24% στις 38.400 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 υποχωρεί 1,11% ή 57 μονάδες, στις 5.152 μονάδες. O τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώνεται στα επίπεδα των 16.136 μονάδων διολισθαίνοντας κατά 1,04% ή κατά 169 μονάδες.

Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκε πως ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI), αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση και 3,5% ετησίως. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones είχαν προβλέψει ότι ο πληθωρισμός θα αυξανόταν 0,3% και 3,4% σε ετήσια βάση. Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία και κατά 3,8% σε ετήσια βάση.

Τα νέα στοιχεία ακολουθούν τα επίσης υψηλότερα από τα αναμενόμενα του προηγούμενου διμήνου. Οι τιμές καταναλωτή είχαν αυξηθεί κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο και 3,1% τον Ιανουάριο.

Η μέτρηση του Μαρτίου για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι, υποδηλώνει ότι ο πληθωρισμός επιμένει και ανατρέπει τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve. Σύμφωνα με το FedWatch Tool της CME, η πιθανότητα να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια της Fed τον Ιούνιο κυμαίνεται πλέον στο 46%.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, ανοδικά κινείται η απόδοση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου, το οποίο ενισχύεται κατά 13 μονάδες βάσης στο 4,49%, ενώ η απόδοση του 2ετούς εκτινάχθηκε κατά 16 μονάδες βάσης σε περίπου 4,90%, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) ανακοίνωσε έσοδα 195,2 δισ. δολάρια Ταϊβάν με αύξηση 34,3% σε ετήσια βάση, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τον Νοέμβριο του 2022. Η μετοχή της σημειώνει αύξηση 1,25%.

Βουτιά άνω του 6% κάνει η μετοχή της Trump Media, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κάτω από τα 5 δισ. δολάρια. Αυτή την ώρα η μετοχή κινείται στα 35,15 δολάρια, πολύ κάτω από τα 70,90 δολάρια -το επίπεδο που άνοιξε στις 26 Μαρτίου, την πρώτη της ημέρα ως εισηγμένη εταιρεία.

Σε περιοχή διόρθωσης μπήκε ο κολοσσός των τσιπ Nvidia, με τη μετοχή της να έχει υποχωρήσει 10% από το πιο πρόσφατο ιστορικό υψηλό κλείσιμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Delta Air Lines: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο

TSMC: Αύξηση κερδών 34% για το Μάρτιο - Η ταχύτερη ανάπτυξη από Νοέβριο του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider