ΗΠΑ: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο - Στο 3,1%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο - Στο 3,1%
Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αυξήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας

Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αυξήθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση, την στιγμή που οι αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση κατά 0,2%.

Σε ετήσια κλίμακα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον προηγούμενο μήνα διαμορφώθηκε στο 3,1%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 2,9%

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία και κατά 3,9% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση κατά 0,3% και 3,7% αντίστοιχα.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, την ανιούσα πήραν οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούθς να ενισχύεται κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,269%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ενισχύθηκε στο 4,601%.

Την ίδια στιγμή, ισχυρές πιέσεις δέχονται και τα futures στην Wall Street, με τον Dow Jones να χάνει προσυνεδριακά σχεδόν 300 μονάδες, ενώ με απώλειες άνω του 1% κινούνται οι S&P 500 και Nasdaq.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider