Πτωτικό σερί στην Wall Street μετά τα διαδοχικά ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτωτικό σερί στην Wall Street μετά τα διαδοχικά ρεκόρ
Στις «καθυστερήσεις» χάθηκε το θετικό πρόσημο στην αμερικανική αγορά.

Με ήπιες απώλειες ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με τα κέρδη που κατέγραφαν από την αρχή της συνεδρίασης εξανεμίστηκαν την τελευταία ώρα των συναλλαγών, καθώς το momentum των διαδοχικών ρεκόρ σταδιακά φθίνει στην αμερικανική αγορά.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 30 μονάδων ή 0,08% και διαμορφώθηκε στις 39.282 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος S&P 500, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,28% και έκλεισε στις 5.203 μονάδες. Ισχυρότερες πιέσεις, τέλος, για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να χάνει 0,42% και να ολοκληρώνει τις συναλλαγές στα επίπεδα των 16.315 μονάδων.

Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση στην Wall Street, μετά τα επίπεδα ρεκόρ που κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα στον απόηχο των διαβεβαιώσεων Fed και Τζερόμ Πάουελ πως το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει τρεις μειώσεις επιτοκίων μέσα στο 2024 συνεχίσει να παραμένει το βασικό σενάριο για την πορεία της νομισματική πολιτικής.

Ωστόσο, και οι τρεις δείκτες βρίσκονται καθ' οδόν για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα με άνοδο, καθώς ο S&P 500 από τις αρχές Μαρτίου βρίσκεται 2% υψηλότερα περίπου, ενώ Nasdaq και Dow Jones ενισχύονται μέχρι στιγμής κατά 1,4% και 0,7% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, κέρδη σχεδόν 3% κατέγραψε η μετοχή της Tesla, ενώ ράλι 7,5% κατέγραψε ο τίτλος της Seagate Technology μετά την αναβάθμιση των προοπτικών της μετοχής από την Morgan Stanley λόγω των αισιόδοξων προοπτικών σχετικά με την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης

«Άλμα» 39% και για τη μετοχή της Krispy Kreme, στον απόηχο της επέκτασης της συνεργασίας της εταιρείας τροφίμων με τη McDonald's μέχρι το τέλος του 2026.

Μάκρο

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε τον Μάρτη χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, δείχνοντας τη μειωμένη αισιοδοξία των καταναλωτών για την αμερικανική οικονομία. Αυτό τον μήνα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 104,7 μονάδες από 104,8 μονάδες τον Φεβρουάριο, χαμηλότερα από τη συναινετική εκτίμηση των αναλυτών για 107 μονάδες, σύμφωνα με το StreetAccount.

Ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο σημειώνοντας άνοδο 1,4%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι επιχειρηματικές επενδύσεις, κάτι που ίσως υποδηλώνει την αναζωπύρωση της δραστηριότητας στον μεταποιητικό κλάδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε άνευ προηγουμένου επίπεδα η τιμή του κακάο, ξεπέρασε τα 10.000 δολ. - Κακά νέα για τους λάτρεις της σοκολάτας

Ευρωαγορές: Μικρά κέρδη αλλά νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600 - Ράλι 4,5% για την Tui

Πετρέλαιο: Ήπιες απώλειες με την προσοχή στραμμένη στα ρωσικά διυλιστήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider