Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο στα όρια των 1.400 μονάδων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιθετικές πωλήσεις στο Χρηματιστήριο στα όρια των 1.400 μονάδων
Απότομη πτώση στο Χρηματιστήριο με το βλέμμα στην αναδιάταξη θέσεων λόγω Πειραιώς.

Τελ. ενημέρωση 15:00

Με το αριστερό μπήκε στην εβδομάδα το Χρηματιστήριο, τη στιγμή που σήμερα-αύριο ολοκληρώνονται οι όποιες κινήσεις αναδιάταξης θέσεων λόγω του placement στην Πειραιώς. Στην αγορά καταγράφονται πολύ ισχυρές πιέσεις σε όλο το ταμπλό που φέρνουν τον ΓΔ μέχρι τις 1.400 μονάδες, τη στιγμή που η τη διορθωτική κίνηση των διεθνών αγορών είναι πολύ πιο ήπια όπως και στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, «η λήξη των συμβολαίων την Παρασκευή είναι σημαντικό γεγονός και πάντα ορόσημο που συνήθως βγάζει διορθώσει στην κύρια τάση του προηγούμενου διαστήματος. Άλλωστε η αγορά μας ολοκλήρωσε ότι σημαντικό είχε για το πρώτο τρίμηνο τόσο με την εισαγωγή του Ελ. Βενιζέλου όσο και με το Placement της Πειραιώς. Σίγουρα τα αποτελέσματα βοηθάνε τις αποτιμήσεις αλλά από την άλλη μία αποθέρμανση θα ήταν υγεία για
την αγορά. Παρόλα αυτά τεχνικά και όσο συντηρεί το stop του 1396 δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι μεγαλύτερο ακόμα. Η κίνηση του χρυσού αν και την προβλέψαμε προσπαθούμε να καταλάβουμε ποια θα είναι αυτά τα νέα που θα την συντηρήσουν το επόμενο διάστημα. Μπορεί να έχουμε μία εκλογική χρονιά στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη παρόλα αυτά και όσο οι αγορές τρέχουν με αυτή την ταχύτητα θα καταστεί δύσκολη μία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και παράλληλα μία σοβαρή και σταθερή μείωση επιτοκίων. Αν αυτό αρχίζουν αν το συνειδητοποιούν οι αγορές μπορεί να αντιδράσουν βίαια ειδικά όταν υπάρχουν τόσο σημαντικά κέρδη το τελευταίο διάστημα.

Την εβδομάδα που έρχεται περιμένουμε αποτελέσματα από AEGEAN, TITAN και ΟΠΑΠ ενώ το πιο σημαντικό είναι η ανακοίνωση της MOODY’S στο κλείσιμο της εβδομάδας σε σχέση με την επενδυτική βαθμίδα της χώρας.

«Τεχνικά η αγορά παραμένει long όσο κλείνει πάνω από τις 1.396 μονάδες ενώ για 7η συναπτή εβδομάδα κλείνει έστω με οριακά κέρδη. Η ζώνη στήριξης σε κάθε περίπτωση είναι στο 1.386-1.396 ενώ στην διάρκεια της εβδομάδας κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό 13 ετών στις 1.437 μονάδες. Όλη η ζώνη του 1.380-1.460 είναι ένα επίπεδο που μπορεί να ταλαιπωρήσει την αγορά μιας και είναι ορόσημο των τελευταίων 26 ετών», αναφέρει ο Η. Ζαχαράκης.

«Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ έχει μπει σε επιθετική κίνηση με τον ΜΥΤΙΛ να χρειάζεται μία κατοχύρωση του 37 για να δοκιμάσει και πάλι κίνηση αν μη τι άλλο στα υψηλά του. Από την άλλη η ΕΛΧΑ έδωσε απότομη διόρθωση λόγω αποτελεσμάτων με το α΄ τρίμηνο να πιστεύουμε ότι δεν θα έχει καμία σχέση ενώ μαζί της έχει διορθώσει και δοκιμάζει σημαντικές στηρίξεις και η μητρική ΒΙΟΧΑΛΚΟ».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βουλιάζει κατά 1,62% στις 1.403,97 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει τα 95 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημειώνει απώλειες 1,77% στις 3.396,78 μονάδες και ο τραπεζικός στο -1,76% και στις 1.209,07 μονάδες.

Η ΜΟΗ βουλιάζει κατά 4,03%, η ΔΕΗ κατά 3,08%, η Μυτιληναίος κατά 2,83%, η ΕΧΑΕ κατά 3,41%, ενώ απώλειες πέριξ του 1% καταγράφουν ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ, Τιτάν Aegean.

Κρατάνε μερικώς ΟΤΟΕΛ, ΕΕΕ και ΔΑΑ, ενώ όλο το ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι στο κόκκινο.

Απώλειες 2,33% για την ΕΧΑΕ, και κοντά στο -1% για ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ. Η ΕΛΧΑ περνάει κάτω από τα 2% με τη Βιοχάλκο στα 5,70 ευρώ και την Cenergy στο -1,11%.

Στις τράπεζες, βαριές απώλειες κοντά στο 3% για τη Eurobank, με την Alpha Bank στο -1,92%, τη Πειραιώς στο -1,38% και την ΕΤΕ στο -0,43%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider