Νέο ρεκόρ «χτύπησε» η TSMC εν μέσω φρενίτιδας με την AI

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ «χτύπησε» η TSMC εν μέσω φρενίτιδας με την AI
TSMC
Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing) ακολουθώντας το παγκόσμιο ράλι στις μετοχές τσιπ που τροφοδοτείται από την αισιοδοξία για την τεχνητή νοημοσύνη. 

Σε νέο ιστορικό υψηλό σκαρφάλωσε η TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing) ακολουθώντας το παγκόσμιο ράλι στις μετοχές τσιπ που τροφοδοτείται από την αισιοδοξία για την τεχνητή νοημοσύνη.

Συγκεκριμένα, η κορυφαία εταιρεία δημιουργίας ημιαγωγών εκτινάχθηκε 5,2% στα 725 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Ταϊπέι την Δευτέρα, ορόσημο που αποτελεί ρεκόρ από την εισαγωγή της στις αγορές το 1994. Το ξέφρενο ράλι εκτίναξε την κεφαλαιοποίησή της στα 597 δισ. δολάρια, φέρνοντάς τη ένα βήμα πιο κοντά στην ανάκτηση μιας θέσης στις 10 πιο πολύτιμες εταιρείες του κόσμου.

Η TSMC έχει ενισχυθεί πάνω από 22% μέχρι στιγμής φέτος, συμπαρασύροντας ανοδικά και τον δείκτη Taiex Index να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Η επιχείρηση όντας κύριος προμηθευτής των Apple και Nvidia θεωρείται βασικός «μοχλός» της έκρηξης της AI. Στελέχη της TSMC αναμένουν επιστροφή σε σταθερή ανάπτυξη, ενισχυμένη και από τα αισιόδοξα αποτελέσματα της Nvidia τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ταύρος» για τη Wall Street η BofA - Αυξάνει τον στόχο για τον S&P 500 στις 5.400 μονάδες

Στην Alter Ego Media S.A. τα σήματα της «Ελευθεροτυπίας»

Goldman Sachs: Το μεγάλο τεχνολογικό ράλι διαφέρει από τις «φούσκες» του παρελθόντος

gazzetta
gazzetta reader insider insider