Άλμα άνω του 1% για το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άλμα άνω του 1% για το πετρέλαιο
Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα βρίσκοντας στήριγμα στην υποχώρηση της παραγωγής στα αμερικανικά διυλιστήρια και τις εντεινόμενες διαταραχές στις παγκόσμιες μεταφορές.

Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα βρίσκοντας στήριγμα στην υποχώρηση της παραγωγής στα αμερικανικά διυλιστήρια και τις εντεινόμενες διαταραχές στις παγκόσμιες μεταφορές. Αναλυτικότερα, το αμερικανικό αργό WTI ενισχύθηκε 1,4% για να διαμορφωθεί στα 77,58 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent κέρδισε 1,1% στα 82.53 δολ. το βαρέλι.

Η παραγωγική ικανότητα των διυλιστηρίων στις ΗΠΑ άγγιξε λίγο πάνω από το 80% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, λόγω εργασιών συντήρησης, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας. Τα διυλιστήρια αναμένεται να ξεκινήσουν πάντως να ενισχύουν την παραγωγικότητά τους τον Μάρτιο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.

Παράλληλα, οι Χούθι της Υεμένης παρ' ολίγον να χτυπήσουν ένα τάνκερ με αμερικανική σημαία το Σάββατο. Άλλο ένα πλοίο χτυπήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επαναφέροντας στο προσκήνιο τις ανησυχίες για επιδείνωση της κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ και της Βρετανίας να πλήξουν τις πυραυλικές εγκαταστάσεις των ανταρτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απώλειες για τον χρυσό με φόντο τον αμερικανικό πληθωρισμό

Ευρωαγορές: Η στάση αναμονής για τον πληθωρισμό έφερε ήπια πτώση

Επενδυτική ανομβρία στο Χρηματιστήριο - Νέες απώλειες στις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider