Απώλειες για τον χρυσό με φόντο τον αμερικανικό πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απώλειες για τον χρυσό με φόντο τον αμερικανικό πληθωρισμό
Aπώλειες κατέγραψε ο χρυσός τη Δευτέρα, καθώς το ενδιαφέρον της αγοράς μετατοπίστηκε στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Aπώλειες κατέγραψε ο χρυσός τη Δευτέρα, καθώς το ενδιαφέρον της αγοράς μετατοπίστηκε στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένονται αυτή την εβδομάδα και θα επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμα των περικοπών επιτοκίων της Fed. Ο χρυσός spot υποχώρησε κατά 0,3% στα 2.028,99 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα futures απώλεσαν 0,5% στα 2.038,40 δολάρια. Το ασήμι spot διολίσθησε 1,8% στα 22,52 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο αποδυναμώθηκε 2,6% στα 945,65 δολάρια.

«Εάν τα στοιχεία του PCE είναι "ζεστά", τότε θα δούμε απώλειες στα πολύτιμα μέταλλα, αλλά ο χρυσός θα διατηρήσει το εύρος των 2.000 δολαρίων. Για να πέσει κάτω από αυτό, τα οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να είναι εκπληκτικά θερμά», εκτιμά ο Τζιμ Γουίκοφ, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metal.

Οι πρόσφατες δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια, επιβεβαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα στοιχήματα κατά οποιασδήποτε μείωσης πριν από τον Ιούνιο. Τα υψηλότερα επιτόκια μειώνουν την ελκυστικότητα των πολύτιμων μετάλλων. Παράλληλα, αν και μια μεγαλύτερη -από την αναμενόμενη- αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων δεν θα αλλάξει τα δεδομένα για τη συνεδρίαση του Μαρτίου και του «ψαλιδίσματος» των επιτοκίων, «θα μπορούσε τουλάχιστον να ενθαρρύνει μια πιο σοβαρή συζήτηση εντός της Fed γύρω από τον χρόνο της πρώτης μείωσης του κόστους δανεισμού, η οποία θα μπορούσε να είναι θετική για τον χρυσό», υπογραμμίζει ο Κρεγκ Έρλαμ, ανώτερος αναλυτής αγορών στην OANDA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ομοσπονδιακό «φρένο» στη συγχώνευση Kroger & Albertsons - «Φοβούνται» μονοπώλιο στα παντοπωλεία

Microsoft: «Κοντράρει» το ChatGPT επενδύοντας στην ευρωπαϊκή Mistral AI

ΗΠΑ: Ο καλύτερος Φεβρουάριος για τις εκδόσεις εταιρικών ομολόγων - Ρεκόρ με 153 δισ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider