Στα 17,40 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη ΔΕΗ η Wood

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 17,40 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη ΔΕΗ η Wood
Σε κατακόρυφη αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ προχώρησε η Wood, στα 17,40 ευρώ.

Σε κατακόρυφη αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ΔΕΗ προχώρησε η Wood, στα 17,40 ευρώ, από τα 10,20 προηγουμένως, ενημερώνοντας τις εκτιμήσεις της μετά το νέο business plan που παρουσίασε η διοίκηση Στάσση.

Όπως σημειώνει ο οίκος, η κερδοφορία της εισηγμένης αναμένει να υποστηριχθεί μεσοπρόθεσμα, από πολλαπλούς παράγοντες, όπως:

1) την ανάκαμψη των εσόδων διανομής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία,

2) την αποτελεσματική διαχείριση του εγχώριου ολοκληρωμένου περιθωρίου κέρδους της, με επίκεντρο τη διατήρηση ισχυρών περιθωρίων λιανικής, σε ένα περιβάλλον μειωμένων τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, και τη διατήρηση των πελατών σε τμήματα υψηλής προτεραιότητας και

3) τη σταδιακή κατάργηση της λιγνιτικής παραγωγής, με την υψηλή βάση σταθερού κόστους και τα χαμηλά ή αρνητικά περιθώρια κέρδους.

Η Wood επισημαίνει πως το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ παραμένει βασισμένο στην ανάπτυξη νέας δυναμικότητας ΑΠΕ, ενώ στο μοντέλο της, οι ΑΠΕ συνεισφέρουν το ήμισυ της σταδιακής αύξησης EBITDA έως το 2026. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, η επιχείρηση θα καταστεί θετική σε ελεύθερες ταμειακές ροές μόνο από το 2028 και μετά.

Παράλληλα αναμένει πως τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ θα φτάσουν τα 761 εκατ. ευρώ το 2026, με τα EBITDA στα 2.275 εκατ. ευρώ, για την παραγωγή και τις προβλέψεις για το μερίδιο αγοράς, με ετήσιο ρυθμό αύξησης CAGR για το 2023 - 2027 στο 23% και 27% για τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Στις ράγες επένδυση 170-180 εκατ. ευρώ για νέα «φυσική μπαταρία» ηλεκτρικής ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider