Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεύτερη διαδοχική εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό
Συνεχίζει τις «χαμηλές» πτήσεις ο χρυσός.

Με άνοδο έκλεισε σήμερα ο χρυσός, είναι όμως η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης για το πολύτιμο μέταλλο μιας και τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό μείωσαν δραστικά τις προοπτικές πρόωρης μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,52% στα 2.014,60 δολάρια η ουγγιά, αλλά στην εβδομάδα απώλεσε άνω του 1%. Τα futures για τον χρυσό ενισχύθηκαν σήμερα κατά 0,59% στα 2.026,70 δολάρια η ουγγιά. Την βδομάδα αυτή το δολάριο ήταν ενισχυμένο και η ελκυστική απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου, κατέστησαν τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό. Παρόλο που ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμιση του πληθωρισμού, τα υψηλότερα επιτόκια «εξασθενίζουν» την ελκυστικότητα του.

«Καθώς η Fed δεν είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια τον Μάρτιο, ο χρυσός πιθανότατα θα δυσκολευτεί να κερδίσει πολύ πάνω από το επίπεδο των 2.000 δολαρίων», εκτίμησε ο Έβερετ Μίλμαν, επικεφαλής αναλυτής της αγοράς στο Gainesville Coins. «Η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ είναι αρκετά ισχυρή, γεγονός που υποδηλώνει υψηλότερο πληθωρισμό, ο οποίος αποτελεί αντίθετο άνεμο για τον χρυσό και "αναμένω ότι οι τιμές του χρυσού θα υποχωρήσουν περαιτέρω στο επίπεδο των 1.960 δολαρίων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πλέον οι επενδυτές έχουν διαγράψει την πιθανότητα να μειωθούν τα επιτόκια τον Μάρτιο κι έχουν μεταθέσει τις προσδοκίες τους για τον Ιούνιο. Ο πρόεδρος της Fed στην Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς, δήλωσε την Πέμπτη ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για να σταθμιστεί η πολυπόθητη για τους επενδυτές προοπτική περικοπής των επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο θάνατος του Ναβάλνι «έριξε» το ρούβλι

Ινδία ως εναλλακτική της Κίνας;

Οι ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία έχουν πιθανόν κοστίσει 211 δισεκατομμύρια δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider