Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές έστειλαν τον ΓΔ πάνω από τις 1.400 μονάδες με «έκρηξη» τζίρου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ποιες μετοχές έστειλαν τον ΓΔ πάνω από τις 1.400 μονάδες με «έκρηξη» τζίρου
Συνέχεια στο ανοδικό σερί με 6x6 για το Χρηματιστήριο, τις τράπεζες σε νέα υψηλά και τον τζίρο να ισχυροποιείται μέρα με τη μέρα.

Συνέχεια στο ανοδικό σερί με 6x6 για το Χρηματιστήριο, τις τράπεζες σε νέα υψηλά και τον τζίρο να ισχυροποιείται μέρα με τη μέρα, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο τη δύναμη της ανοδικής τάσης. Ειδικά στις τράπεζες ο τζίρος έφτασε εκ νέου τα 80 εκατ. ευρώ περίπου, με ισχυρά ξένα «σπίτια» να σκουπίζουν την όποια προσφορά πρέκυπτε αγοράζοντας και σε υψηλότερα επίπεδα, όσο εξαλείφονταν οι πωλητές-profit takers.

Προφανώς οι ξένοι επενδυτές και θεσμικοί που εισέρχονται σε αυτές τις τιμές στις τράπεζες αλλά και σε άλλες δεικτοβαρείς μετοχές διαβλέπουν άκρως υψηλότερα επίπεδα, κάτι που θα πρέπει να «προβληματίσει» ευχάριστα και το εγχώριο retail στο οποίο επικρατεί μια τάση «υψοφοβίας» που ενισχύεται και από διάφορους παράγοντες και στήλες ηλεκτρονικών μέσων. Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται πέρα από το επικείμενο placement στην Πειραιώς να υπάρξει το αμέσως προσεχές διάστημα εξελίξεις και ως προς την πώληση τμήματος της Τέρνα Ενεργειακής, με τους insiders να λαμβάνουν ήδη θέσεις μάχης τόσο στο χαρτί της ΤΕΝΕΡΓ όσο και στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Όπως έχει επισημάνει το insider.gr, η σημαντική υπέρβαση που κατάφερε να πετύχει το Χρηματιστήριο διασπώντας αποφασιστικά το επίπεδο των 1.379,45 μονάδων, θα οδηγήσει με ένα σταθερό ρυθμό σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα, καθώς η βίαιη πτώση του 2015 δημιούργησε αρκετά «κούφια» σημεία.

Αυτό συνεπάγεται πως όσο εύκολα κατέρρεαν οι τράπεζες τότε, άλλο τόσο εύκολα μπορούν να αναρριχηθούν και να καλύψουν άνετα και με δύναμη αυτά τα «κούφια» σημεία της περιόδου των capital controls με τα αλλεπάλληλα limit down και την περαιτέρω πτώση που ακολούθησε με τις ΑΜΚ και τα reverse split. Η διάσπαση του συγκεκριμένου σημείου φέρνει την ενεργοποίηση του σχηματισμού και σύμφωνα με τη θεωρία του διπλού πυθμένα, η τιμή θα προσεγγίσει το 200% του Fibonacci, μέσω δύο πιθανών σεναρίων.

Το πρώτο, αφορά την ανοδική διάσπαση των 1.379,45 μονάδων, με τον Γενικό Δείκτη να συνεχίζει σε υψηλότερα επίπεδα, πραγματοποιώντας ένα απίστευτο «ράλι» μέχρι να προσεγγίσει το 200%. Το δεύτερο πιθανό σενάριο έγκειται, στο να διασπαστεί το επίπεδο των 1.379,45 μονάδων και εν συνέχεια να «συναντήσει» ο Γενικός Δείκτης τον ΚΜΟ 200 στις 1.421 μονάδες, όπου θα λειτουργήσει ως μια ιδιαίτερα ισχυρή αντίσταση, με αποτέλεσμα τη διόρθωση από το 23,6% μέχρι το 38,2% και με την ολοκλήρωση αυτής, να συνεχίσει ανοδικά για το 200%.

Βέβαια, ένα εκ των βασικών ζητημάτων του ΧΑ είναι το κατά πόσο θα μπορέσει να ανακτήσει πλήρως την εμπιστοσύνη των νέων αλλά και των παλαιότερων επενδυτών και να χτίσει ένα ισχυρό όνομα εξαλείφοντας τους όποιους φόβους υπάρχουν στη βάση των όσων συνέβησαν παλαιότερα.

Όπως σχολιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance «είμαστε σε μία φάση που οι απαισιόδοξοι αρχίζουν και γίνονται ταύροι και οι αισιόδοξοι αρχίζουν να ανησυχούν τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Έχουμε πολλές φορές σχολιάσει ότι πρέπει να κινούμαστε ακριβώς ανάποδα στην αγορά μιας και πάντα οι ευκαιρίες πάντα έρχονται και οι περισσότεροι εκεί πετάνε χαρτιά δίχως αύριο. Από την άλλη επειδή δεν ξέρουμε το μέγεθος των ξένων που ασχολούνται και θα συνεχίσουν να επενδύουν στην αγορά καλό θα ήταν να λειτουργήσουμε με τα στοπ που ο καθένας χρησιμοποιεί χωρίς να αφήσουμε την ψυχολογία να μας επηρεάσει. Μην ψάχνετε να δικαιολογήσετε αυτά που βλέπετε να συμβαίνουν ούτε να διαβάζετε τα οικονομία “παραπολιτικά” πιστεύοντας ότι θα μοιράσουν χρήμα». Αν οι περισσότεροι προσπαθούν να κερδίσουν την αγορά πηδώντας από το ένα χαρτί στο άλλο σίγουρα α) χάνουν αποδόσεις και β) εύκολα στο γύρισμα θα πανικοβληθούν μιας και θα βρεθούν με χαρτιά στα χέρια που θα γράψουν γρήγορα ζημιά».

Σε ημερήσιο γράφημα τώρα η ζώνη του 1.400 είναι ένας σημαντικός μας στόχος τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα ενώ αν καταφέρουμε να κάτσουμε πάνω από το επίπεδο η συνέχιση είναι δεδομένη. Το 1.362 είναι κοντινή μας στήριξη με κύρια την ζώνη του 1.340 θυμίζοντας παράλληλα ότι το στοπ μας στην παρούσα είναι στο 1319 με πολλές πιθανότητες να ανέβει αισθητά. Ο τραπεζικός λογικά μέχρι και το Placement δεν θα προβληματιστεί και ειδικά όσο συντηρεί το 1.194 σε κλείσιμο στοχεύει στο 1.266».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,56% στις 1.403,76 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 177,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE 25 σημείωσε άνοδο 0,52% στις 3.427,98 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενώ έφτασε μέχρι και πάνω από τις 1.250 μονάδες, εν τέλει έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 1.245,04 μονάδες.

Στις τράπεζες, η Eurobank σκαρφάλωσε στα 1,94% με κέρδη 2,11% και νέα πολυετή υψηλά, με τζίρο 30,52 εκατ. ευρώ. Η ΕΤΕ ακολούθησε με κέρδη 0,75% στα 7,24 ευρώ και τζίρο άνω των 18,5 εκατ. ευρώ, ενώ η Πειραιώς (γύρισμα στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης) και η Alpha Bank υποχώρησαν ελαφρώς βγάζοντας ένα μερικό profit taking από το γρήγορο χρήμα με την πρώτη να υποχωρεί περισσότερο στις δημοπρασίες. Απώλειες 0,62% για Alpha Bank. Να σημειωθεί πως η Πειραιώς έτρεξε ένα επταήμερο ανοδικό σερί, οπότε μια σύντομη στάση για ανάσες στη σημερινή συνεδρίαση ήταν απαραίτητες για τη διάσπαση των 4 ευρώ στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Ισχυρή άνοδο με έκρηξη τζίρου για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΝΕΡΓ με την πρώτη στο 1,82% και τα 14,52 ευρώ και τη δεύτερη στο 3,26% και τα 15,52 ευρώ. Ο τζίρος στη ΓΕΚ ξεπέρασε τα 9,5 εκατ. ενώ στην ΤΕΝΕΡΓ στα 3 εκατ.

Ισχυρή άνοδος για Μυτιληναίο (1,95%), ΜΟΗ (2,52%), Lamda (3,08%) στα 7,20 ευρώ και Τιτάν στο 2,88% και τα 25 ευρώ, που σηματοδοτούν νέα πολυετή υψηλά για τον όμιλο. Κέρδη επίσης για ΔΕΗ, Cenergy, Autohellas και Optima αλλά σε ηπιότερο βαθμό, όπως και για τον ΟΤΕ που συνεχίζει να υστερεί.

Απώλειες που κράτησαν πίσω την αγορά για ΕΕΕ στο -1,97% και τα 26,82 ευρώ, όπως και για ΟΠΑΠ, ΜΠΕΛΑ και Viohalco.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Φουλάρουν» οι εργασίες στο mega project του αεροδρομίου Κρήτης – Τα ορόσημα και τα έσοδα

Euroxx: Με υψηλό discount η Titan παρά το ράλι - Τιμή στόχος στα 36 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider