Κοινό κάλεσμα για ισχυρότερο ευρώ από τους επικεφαλής της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοινό κάλεσμα για ισχυρότερο ευρώ από τους επικεφαλής της ΕΕ
Έκκληση για ενίσχυση του ευρώ και πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας κοινής αγοράς κεφαλαίων απηύθυναν οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε.  σε κείμενο που δημοσιεύθηκε από το γερμανικό όμιλο Funke Group.

Έκκληση για ενίσχυση του ευρώ και πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας κοινής αγοράς κεφαλαίων απηύθυναν οι επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. σε κείμενο που δημοσιεύθηκε από το γερμανικό όμιλο Funke Group.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ηγέτες τονίζουν την ανάγκη συνεργασίας για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν την αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων και την κλιματική κρίση. Επιπλέον, «η ανταγωνιστικότητά μας αντιμετωπίζει πρωτοφανή προκλήσεις που οφείλονται στα μέτρα ενεργειακής και βιομηχανικής πολιτικής σε άλλες περιοχές του πλανήτη», υπογραμμίζουν.

Επισημαίνουν επίσης τη δημιουργία μιας ένωσης κεφαλαιαγορών που θα εκτείνεται σε ολόκληρη την ήπειρο και θα μπορούσε να χρησιμοποιείται για την κινητοποίηση ιδιωτικών οικονομικών πόρων. Προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η ασφάλεια, «οι υπάρχουσες δομές θα μπορούσαν να ενισχυθούν μέσω της αναθεώρησης των δημοσιονομικών κανόνων και μιας πιο εύρωστης τραπεζικής ένωσης», καταλήγουν.

H επιστολή αυτή, με αφορμή την 25η επέτειο του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, υπεγράφη από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωαγορές: Στο +12,6% κλείνει το 2023 ο STOXX 600 - Ράλι 20% για τον γερμανικό DAX

Δολάριο: Ετοιμάζεται για το χειρότερο έτος του από το 2020

Καρέλιας: 15ος μισθός σε όλους τους εργαζόμενους - Έκτακτες παροχές 5 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider