Υπό διαρκή πίεση το πετρέλαιο, έκλεισε σε χαμηλό 2 εβδομάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπό διαρκή πίεση το πετρέλαιο, έκλεισε σε χαμηλό 2 εβδομάδων
Με νέες απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα το πετρέλαιο υποχωρώντας σε χαμηλό άνω των 2 εβδομάδων, λόγω σκεπτικισμού γύρω από τις προθέσεις του ΟΠΕΚ και φόβων για μείωση της ζήτησης.

Με νέες απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα το πετρέλαιο υποχωρώντας σε χαμηλό άνω των 2 εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής όσον αφορά τα σχέδια του OPEC και των συμμάχων του για τις περικοπές στην παραγωγή αργού το πρώτο τρίμηνο του 2024. Παράλληλα, οι φόβοι για μείωση της ζήτησης φαίνεται να ασκούν πρόσθετες πιέσεις στον μαύρο χρυσό, σύμφωνα με αναλυτές.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI και παραδόσεως Ιανουαρίου σημείωσε απώλειες 1,03 δολάρια ή 1,4% κλείνοντας στα 73,014 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ενώ, το συμβόλαιο Brent Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 85 σεντς ή 1,1% στα 78,03 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι σημερινές απώλειες του πετρελαίου έρχονται να προστεθούν στην πτώση του 2% της προηγούμενης εβδομάδας, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν πως το αργό βρίσκεται υπό διαρκή πίεση μετά την απόφαση του OPEC+.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Σε νέα ρεκόρ ωθεί η γεωπολιτική αστάθεια - Ξεπέρασε τα 2.100 δολάρια

Κρυπτονομίσματα: Θα ξεπεράσει το bitcoin τα 100.000 δολάρια μέσα στο 2024; - Τι εκτιμούν οι αναλυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider