Νέα κέρδη δια «χειρός» Fed για τον χρυσό – Σταθερά πάνω από τα 2.000 δολάρια το πολύτιμο μέταλλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα κέρδη δια «χειρός» Fed για τον χρυσό – Σταθερά πάνω από τα 2.000 δολάρια το πολύτιμο μέταλλο
Aπό τις αρχές Οκτωβρίου η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει αυξηθεί πάνω από 11%.

Νέα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη ο χρυσός, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία εν μέσω προσδοκιών για το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της Fed, παρά τις αποκλίνουσες απόψεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο χρυσός στην spot αγορά ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 2.043 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα futures χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,3% κλείνοντας στα 2.044 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Οκτωβρίου η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει αυξηθεί πάνω από 11%.

«Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια μικτή υποχώρηση στις τιμές του χρυσού την επόμενη εβδομάδα, αλλά συνολικά το momentum θα παραμείνει θετικό», σχολίασε ο David Meger, στέλεχος της High Ridge Futures, προσθέτοντας ότι η επικρατούσα άποψη αυτή τη στιγμή είναι ότι η Fed έχει ολοκληρώσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων και ότι από το 2024 θα προχωρήσει σε μειώσεις του κόστους χρήματος.

Στο μεταξύ, διαφορετικές απόψεις για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και την συνεπακόλουθη στάση της Fed, εξέφρασαν με σημερινές τους δηλώσεις δύο αξιωματούχοι της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Έτσι, ενώ ο επικεφαλής της Fed στην Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστικ, εμφανίζεται όλο και πιο βέβαιος ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά σε καθοδική πορεία, ο επικεφαλής της Fed στο Ρίτσμοντ Τόμας Μπάρκιν, δεν φαίνεται να έχει πειστεί ακόμα. Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Μπάρκιν υποστήριξε ότι η Fed πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας αύξησης επιτοκίων, εάν ο πληθωρισμός αποδειχθεί επίμονος.

«Αν ο πληθωρισμός υποχωρήσει φυσικά και ομαλά, καλώς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάρκιν στη Σύνοδο CFO του CNBC, ενώ πρόσθεσε «αν όμως ο πληθωρισμός εκτιναχθεί ξανά, τότε θα θέλεις να έχεις την επιλογή να κάνεις κάτι περισσότερο με τα επιτόκια».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διίστανται οι απόψεις των Μπόστικ και Μπάρκιν της Fed για την πορεία του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider