Σε υψηλό 6 μηνών ο χρυσός - «Γκάζι» από την πτώση του δολαρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό 6 μηνών ο χρυσός - «Γκάζι» από την πτώση του δολαρίου
Οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν σε υψηλό έξι μηνών τη Δευτέρα. Ειδικότερα, διαμορφώνονται στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 16 Μαΐου.

Οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν σε υψηλό έξι μηνών τη Δευτέρα, υποστηριζόμενες από το ασθενέστερο δολάριο των ΗΠΑ και τα στοιχήματα ότι η Fed έχει τελειώσει τον τρέχοντα κύκλο αύξησης των επιτοκίων της.

Ειδικότερα, η τιμή σποτ του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,5% στα 2.013 δολάρια ανά ουγγιά στις 10:30 ώρα Ελλάδας, αφού νωρίτερα άγγιξε το υψηλότερο επίπεδό της από τις 16 Μαΐου, σύμφωνα με το Reuters. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύονται 0,4% στα 2.011,70 δολάρια.

«Τα οικονομικά μεγέθη που θα βγουν από τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, τόσο στο μέτωπο της ανάπτυξης όσο και στον πληθωρισμό, θα κρίνουν το εάν ο χρυσός θα σταθεροποιηθεί πάνω από τα 2.000 δολάρια», υπογραμμίζει ο Κάιλ Ρόντα, χρηματοοικονομικός αναλυτής στο Capital.com.

Η προσοχή της αγοράς στρέφεται τώρα στα αναθεωρημένα μεγέθη του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου των ΗΠΑ που αναμένεται την Τετάρτη και στον αμερικανικό PCE - το αγαπημένο δείκτη της Fed για την μέτρηση του πληθωρισμού - την Πέμπτη, ενώ οι traders αναμένουν ευρέως ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια τον Δεκέμβριο.

Η τιμή σποτ του χρυσού μπορεί να επεκτείνει τα κέρδη της σε ένα εύρος από 2.026 έως 2.032 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς έχει διαπεράσει την αντίσταση των 1.999 δολαρίων, εκτιμά ο τεχνικός αναλυτής του Reuters, Γουάνγκ Τάο. Η τιμή σποτ του ασημιού κάνει άλμα 1,4% στα 24,65 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα κερδίζει 0,2% στα 932,81 δολάρια, ενώ το παλλάδιο ισχυροποιείται 0,6% στα 1.075,01 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προς «κόκκινο 4x4» το πετρέλαιο: Νέες πιέσεις ενόψει OPEC - Mάχη για τα 80 δολάρια δίνει το Brent

«Ταύρος» η Goldman Sachs για το αλουμίνιο - Στα 2.600 δολάρια ο τόνος

DBRS: Ξεχωρίζουν στην Ευρώπη οι ελληνικές τράπεζες στο καθαρό επιτοκιακό περιθώριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider