Wall Street: Με... μισή συνεδρίαση εξασφάλισε σερί 4 εβδομάδων κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Με... μισή συνεδρίαση εξασφάλισε σερί 4 εβδομάδων κερδών
Η συνεδρίαση κινήθηκε στο κλίμα της Μαύρης Παρασκευής καθώς σημειώθηκαν ομαλές κινήσεις, μία ημέρα μετά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Με άνοδο 100 μονάδων ο Dow Jones έκλεισε μία εβδομάδα όπου και οι τρεις δείκτες της Wall Street σημείωσαν κέρδη για 4 συνεχόμενη φορά.

Η συνεδρίαση κινήθηκε στο κλίμα της Μαύρης Παρασκευής καθώς σημειώθηκαν ομαλές κινήσεις, μία ημέρα μετά την αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Για την εβδομάδα, ενισχύθηκαν περί της μίας ποσοστιαίας μονάδας έκαστος, ενώ αυτό είναι το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί νικών για τον S&P 500 και τον Nasdaq από τον Ιούνιο ενώ ο Dow, εντωμεταξύ, δεν έχει πετύχει τόσο μεγάλο σερί από τον Απρίλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones κέρδισε 0,33% ή 117 μονάδες στις 35.390 μονάδες, ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 4.557 μονάδες με οριακή άνοδο 0,03% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε ήπια 0,11% στις 14.250 μονάδες.

Οι κινήσεις ήρθαν καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυτή την εβδομάδα έφθασαν σε χαμηλά πολλών μηνών με την ελπίδα ότι ο πληθωρισμός θα επιβραδύνεται και η Fed ενδέχεται να ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων. Την Τετάρτη, πριν το κλείσιμο για το Thanksgiving, οι κύριοι δείκτες έκλεισαν υψηλότερα μετά την πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από τον Σεπτέμβριο με την απόδοση να αυξάνεται κατά 5 μονάδες βάσης σε περίπου 4,47% την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται πως το χρηματιστήριο των ΗΠΑ έκλεισε εκτάκτως στις 20:00 ώρα Ελλάδος λόγω της Black Friday.

Μάκρο

Σταθερή παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, αλλά η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκε για πρώτη φορά σε σχεδόν τρεισήμισι χρόνια, σύμφωνη και με τις προσδοκίες για οικονομική επιβράδυνση το τέταρτο τρίμηνο. Η S&P Global ανακοίνωσε την Παρασκευή τα αρχικά στοιχεία για τον δείκτη PMI για τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών, ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος στο 50,7 αυτόν τον μήνα. Ο PMI μεταποίησης μειώθηκε στο 49,4 αυτόν τον μήνα από 50 τον Οκτώβριο ενώ ο PMI υπηρεσιών ανέβηκε στο 50,8 από 50,6 τον προηγούμενο μήνα. Ο δείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε στο 50,4 τον Νοέμβριο, τερματίζοντας τρεις συνεχόμενες μηνιαίες μειώσεις. Η μέτρια άνοδος από το 49 τον Οκτώβριο οφείλεται κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών, με τις εργοστασιακές παραγγελίες να παραμένουν στάσιμες. Η έλλειψη ισχυρής αύξησης των παραγγελιών είχε ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να απολύουν εργαζόμενους, με τον δείκτη απασχόλησης να πέφτει στο 49,7. Αυτή ήταν η πρώτη συρρίκνωση από τον Ιούνιο του 2020 ακολουθώντας μια ένδειξη 51,3 τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βασιλάκης (Aegean): Κλείνει ο κύκλος της πανδημίας - Μέρισμα στους μετόχους το 2024

Πετραλιάς: Επενδυτικοί πόροι 12,2 δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν το 2024 στην οικονομία

Λαγκάρντ: Τώρα μπορούμε να κάνουμε παύση για να παρατηρήσουμε τον αντίκτυπο των αυξήσεων επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider