Χρηματιστήριο: Μονοπώλησε τα βλέμματα η ΕΤΕ με νέα «έκρηξη» τζίρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Μονοπώλησε τα βλέμματα η ΕΤΕ με νέα «έκρηξη» τζίρου
Νέα άνοδος για την ΕΤΕ στο 0,8% και τα 6,29 ευρώ. Τζίρος άνω των 370 εκατ. ευρώ.

Συνέχεια στο profit taking καταγράφηκε και στη σημερινή συνεδρίαση με τον τζίρο να εκτοξεύεται εν μέσω Εθνικής σε επίπεδα άνω των 370 εκατ. ευρώ.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν και σήμερα οι τράπεζες, με την Alpha και τη Eurobank κατά κύριο λόγο αναμένοντας αύριο να υπάρξουν κάποιες πιέσεις από τους εγχώριους θεσμικούς στη μετοχή της ΕΤΕ μετά τη δημόσια προσφορά που έγινε στα 5,30 ευρώ και την τιμή στο ταμπλό πέριξ των 6,20 ευρώ. Το noise που δημιουργείται οδηγεί αρκετά χαρτοφυλάκια στο να κλειδώσουν κέρδη, χωρίς να προβληματίζουν στο τεχνικό σκέλος.

Ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, σχολιάζει πως «η υπερκάλυψη στην Εθνική ήταν άκρως θεαματική κάτι που προδικάζει ότι σε δεύτερη φάση το υπόλοιπο πακέτο μπορεί να πουληθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Μία αγορά που με το ζόρι στην πρόσφατη πτωτική περίοδο κατάγραφε με το ζόρι 70 εκ. τζίρο ξαφνικά βρέθηκε με 1 δις Placement και μάλιστα σε ένα μόνο τίτλο. Αυτό που μόνο του μας δείχνει ότι οι θεσμικοί ξένοι επενδυτές είναι εδώ και έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελληνική αγορά μέσο μακροπρόθεσμα. Οι περισσότεροι Έλληνες πιάστηκαν στον ύπνο με μετρητά με την εικόνα της αγοράς την τελευταία περίοδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εισέλθουν αργά ή γρήγορα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ξένοι βοήθησαν σημαντικά στην κίνηση και της Ελληνικής αγοράς μετά τις εικασίες ότι κάπου εδώ τα επιτόκια θα σταματήσουν την άνοδο. Είχαμε σχολιάσει επίσης ότι τα κλεισίματα βιβλία του Νοεμβρίου θα παίξουν τον ρόλο τους με την άνοδο να ξεδιπλώνεται επιθετικά μετά τα μέσα του μήνα. Τα Ελληνικά κλεισίματα έρχονται τέλος έτους και συνήθως και το ξεκίνημα του έτους είναι θετικό… Δεν πρέπει να αφήνουμε την ψυχολογία να μας επηρεάζει μιας και τις περισσότερες φορές είναι λάθος.

«Τεχνικά τώρα βραχυπρόθεσμα πιάσαμε τον στόχο που είχαμε θέσει στην ζώνη του 1.265 στον ΓΔ με το επίπεδο να χρειάζεται προσοχή στην παρούσα μιας και δεν ξέρουμε αν μπορεί να τα καταφέρει με την πρώτη δοκιμή. Από την άλλη κοιτώντας τα εβδομαδιαία έχουμε τους ταλαντωτές μας σε πολύ καλό επίπεδο για το επόμενο διάστημα αν η αγορά συνεχίσει με τον τραπεζικό ήδη να έχει δώσει σήματα σε εβδομάδα τόσο σε τιμές όσο και σε ταλάντωση. Άλλωστε απέχει και λίγο από τα προηγούμενα υψηλά».

Ελεγχόμενη κατοχύρωση κερδών καταγράφεται και στις διεθνείς αγορές που παίρνουν ανάσες προτού επιταχύνουν εν μέσω εορταστικού κλίματος.

Ο S&P 500 βγήκε εκτός κάδρου διόρθωσης και επιταχύνει την ανοδική ορμή με τον Άγιο Βασίλη να ετοιμάζεται να αφήσει ξανά τα δώρα του στη «Μέκκα της Αγοράς» και συνάμα και στις υπόλοιπες. Η αισιοδοξία είναι εμφανής γενικότερα, με τον δείκτη VIX να βρίσκεται σε χαμηλό 2 μηνών και τον δείκτη χρηματοοικονομικών συνθηκών του Bloomberg στις ΗΠΑ να υποχωρεί στο πιο ευνοϊκό του σε δύο μήνες επίσης. Σημείο αιχμής για τις αγορές θα είναι τα αποτελέσματα της Nvidia απόψε. Τα αποτελέσμα που είχε ανακοινώσει για το πρώτο τρίμηνο τον Μάιο είδαν τις αγορές να λαμβάνουν ένα κύμα τεράστιας δυναμικής από την τεχνητή νοημοσύνη, έτσι ώστε να εξελίσσεται σε ένα σημαντικό μακροοικονομικό γεγονός.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 0,51% στις 1.242,20 μονάδες, με τον τζίρο να ξεπερνά στα 370 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 379,6 εκατ. ευρώ, με την ΕΤΕ να κάνει τα 288,3 εκατ. Ο FTSE 25 σημείωσε πτώση 0,34% στις 3,034,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός υποχώρησε ελαφρώς κατά 0,5% στις 1.050,39 μονάδες.

Στις τράπεζες, απώλειες 1,21% κατέγραψε η Eurobank στα 1,63 ευρώ, με την Alpha Bank στο -0,96% και τα 1,4995 ευρώ, έχοντας δει και χαμηλότερα επίπεδα. Υψηλή μεταβλητότητα και απώλειες 0,53% για την Πειραιώς στα 3,03 ευρώ, ενώ η ΕΤΕ συνέχισε και σήμερα ανοδικά κλείνοντας στο 0,80% και τα 6,29 ευρώ.

Την αγορά κράτησε η ΕΕΕ με ράλι 3,71% στα 24,91 ευρώ, αλλά και ο ΟΤΕ με τη Μυτιληναίος με κέρδη 0,78% και 0,51% αντίστοιχα.

Βαριές απώλειες και κατοχύρωση κερδών σε Aegean που διολίσθησε κατά 2,89%, όπως και η Τέρνα Ενεργειακή στο -2,85% και τα 14,99 ευρώ.

Απώλειες 3,43% για την Autohellas στα 12,40 ευρώ και -2,66% για την Viohalco.

Επιθετικές πωλήσεις σε Σαράντη, ΕΥΔΑΠ, ενώ με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Τιτάν με την τελευταία στο -1,15% και τα 18,86 ευρώ.

Απώλειες άνω του 2% για την Jumbo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider