Πετρέλαιο: Άνοδος 3% με το βλέμμα στραμμένο στον ΟΠΕΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Άνοδος 3% με το βλέμμα στραμμένο στον ΟΠΕΚ
H τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατά 3% την Παρασκευή, μετά τη χθεσινή βουτιά 5%, χαμηλό τεσσάρων μηνών.

H τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατά 3% την Παρασκευή, μετά τη χθεσινή βουτιά 5%, χαμηλό τεσσάρων μηνών.

Σήμερα, ο ΟΠΕΚ+ έκανε γνωστό πως εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου όταν θα συνεδριάσει αργότερα στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, μετά και την πτώση των τιμών κατά περίπου 20% από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο OΠΕΚ+ ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.

Το αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,21 δολ. ή 3,03% στα 75,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραψε άνοδο 2,49 δολ. ή 3,2% στα 79,91 δολάρια το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια του «μαύρου χρυσού» έχουν χάσει ένα έκτο της αξίας τους τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, με τις τιμές να ολοκληρώνουν μία τέταρτη σερί εβδομάδα απωλειών.

«Η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει ελαφρώς αυτή τη χρονιά παρά το γεγονός πως η ζήτηση έχει ξεπεράσει ακόμα και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες μας» αναφέρουν αναλυτές της Goldman Sachs.

«Η προσφορά από μη βασικά μέλη του OPEC είναι πιο ισχυρή από το αναμενόμενο, κάτι που μερικώς έχουν αντισταθμίσει οι περικοπές του OPEC».

Την πτώση του πετρελαίου αυτή την εβδομάδα πυροδότησε κυρίως μία απότομη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργό και η διατήρηση της παραγωγής σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η αναθέρμανση της ζήτησης στην Κίνα, επίσης προκάλεσε ανησυχίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider