Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει περαιτέρω μείωση της παραγωγής
Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου όταν θα συνεδριάσει αργότερα στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters μετά την πτώση των τιμών κατά περίπου 20% από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου όταν θα συνεδριάσει αργότερα στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, μετά και την πτώση των τιμών κατά περίπου 20% από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει στα 79 δολάρια το βαρέλι όσον αφορά το Brent, από το υψηλό του 2023 που είχε φτάσει τον Σεπτέμβριο, στα περίπου 98 δολάρια. Η ανησυχία για τη ζήτηση και ένα πιθανές πλεόνασμα την επόμενη χρονιά πίεσαν τις τιμές, παρά την «στήριξη» από τις περικοπές του ΟΠΕΚ+ και την σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και άλλα μέλη του ΟΠΕΚ+ έχουν ήδη δεσμευτεί για συνολικές περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά 5,16 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως ή περίπου 5% της ημερήσιας παγκόσμιας ζήτησης, σε μια σειρά από βήματα από ξεκίνησαν στα τέλη του 2022. Οι περικοπές περιλαμβάνουν 3,66 εκατομμύρια δολάρια από τον OPEC+ και επιπλέον εθελοντικές περικοπές από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία.

Μία πηγή κοντά στον ΟΠΕΚ+ δήλωσε πως οι υφιστάμενες περικοπές ίσως να μην είναι αρκετές και ο Οργανισμός ίσως αναλύσει εάν μπορούν να εφαρμοστούν περισσότερες όταν θα συνεδριάσει. Άλλες δύο πηγές κοντά στον ΟΠΕΚ+ δήλωσαν πως ίσως συζητηθούν ακόμα μεγαλύτερες περικοπές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η τεχνητή νοημοσύνη «κουρεύει» την Alexa

«Βουτιά» 14% για τη μετοχή Volvo - Η μητρική Geely πουλά 100 εκατ. μετοχές

Κίνα και ΗΠΑ κλόνισαν το πετρέλαιο - Απώλειες 5%

gazzetta
gazzetta reader insider insider