BofA: Στο πιο αδύναμο 10ημερo της χρονιάς εισέρχεται ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Στο πιο αδύναμο 10ημερo της χρονιάς εισέρχεται ο S&P 500
Αναλυτές της Bank of America της Αμερικής προειδοποιούν πως ο S&P 500 αναμένεται να εισέλθει στo πιο αδύναμo 10μερo της χρονιάς.

Αναλυτές της Bank of America προειδοποιούν πως ο S&P 500 (SPX) αναμένεται να εισέλθει στo πιο αδύναμo 10μερo της χρονιάς.

«Στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι τελευταίες 10 ημέρες του Σεπτεμβρίου, που παραδοσιακά είναι το χειρότερο δεκαήμερο της χρονιάς για τον SPX, με τον δείκτη να έχει σημειώσει στο 40% των φορών μέση απόδοση -1,11%. «Όταν οι πρώτες δέκα ημέρες του μήνα είναι κάτω από τον μέσο όρο, οι τελευταίες δέκα μπορεί να είναι εξίσου δύσκολες», αναφέρουν σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες.

Οι αναλυτές επίσης επεξεργάστηκαν τον συσχετισμό του S&P 500 με τα επίπεδα της ανεργίας, σημειώνοντας πως ο δείκτης μπορεί να τα «βρει σκούρα» στους ανοδικούς κύκλους γιασ το ποσοστό ανεργίας.

«Ο SPX έχει καταφέρει να κινηθεί ανοδικά στο 50% του χρόνου των πτωτικών κύκλων για το ποσοστό ανεργίας, έτσι οι αποδόσεις του κατά τη διάρκεια αυτών των κύκλων είναι απρόβλεπτες. Αυτοί οι κύκλοι έχουν μέση διάρκεια 2,1 ετών με μέση ετήσια απόδοση 2,4% του SPX, ωστόσο ο δείκτης είχε διψήφια θετική ετησιοποιημένη απόδοση σε τέσσερις από τις 10 προηγούμενες πτωτικές περιόδους της ανεργίας», πρόσθεσαν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CEO Deutsche Bank: H Γερμανία θα καταλήξει ο «άρρωστος» της Ευρώπης εάν δεν αλλάξει

UBS: «Φούσκα» τα ακίνητα σε Ζυρίχη και Τόκιο - Καθολική διόρθωση τιμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider