Διευρύνεται το αρνητικό σερί στην Wall Street με οδηγό τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται το αρνητικό σερί στην Wall Street με οδηγό τον Nasdaq
Tέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με απώλειες για τον Nasdaq. Απώλειες 2,6% στην εβδομάδα για τον Dow Jones.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να αναστρέψουν πλήρως την αρνητική εικόνα τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η οποία κλείνει εν μέσω της εκτόξευσης των αποδόσεων των ομολόγων του δημοσίου των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 34.501 μονάδες, σημειώνοντας μικρή οριακή άνοδο 0,08%, ενώ ο διευρυμένος S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με πτώση 0,01% στις 4.370 μονάδες. Παρόμοι α εικόνα και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 13.290 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,2%, διευρύνοντας στις τρεις εβδομάδες το πτωτικό σερί του για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones έχασε 2,2% στη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά περίπου 2,1% στο μακροβιότερο πτωτικό σερί (3 εβδομάδες) από τον Φεβρουάριο. Ο Nasdaq έχασε 3,6% από την Δευτέρα.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, «βουτιά» σχεδόν 14% κατέγραψε η μετοχή της Keysight Technologies μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ απώλειες 5,3% σημείωσε η μετοχή της εταιρείας παραγωγής αγροτικών μηχανημάτων Deere. Πτώση 3,3% σημείωσε και η μετοχή της Estee Lauder, ενώ σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν και οι τίτλοι των Meta, Amazon, Microsoft και Alphabet, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειές τους.

Σημειώνεται πως οι αποδόσεις των 10ετών αμερικανικών ομολόγων «εκτοξεύτηκαν» στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2022, στον απόηχο των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed που εξέπεμψαν νέο «σήμα» για την πιθανότητα περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων. Οι αποδόσεις, σήμερα, αποκλιμακώνονται από τα υψηλά της Πέμπτης, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 4,231%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 2% για την εβδομάδα - Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο

Χρυσός: Έσπασε το εννιαήμερο πτωτικό σερί - Απώλειες 1,6% στην εβδομάδα

Barclays: Το sell-off των αμερικανικών ομολόγων δεν έχει τελειώσει ακόμη

gazzetta
gazzetta reader insider insider