Η BlackRock «ποντάρει» στην Τεχνητή Νοημοσύνη - «Μεγάλη δύναμη» ακόμα και σε δύσκολο μακροοικονομικό κλίμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η BlackRock «ποντάρει» στην Τεχνητή Νοημοσύνη - «Μεγάλη δύναμη» ακόμα και σε δύσκολο μακροοικονομικό κλίμα
Στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης «ποντάρει» η BlackRock, εκτιμώντας ότι μπορεί να καταστεί «μεγάλος μοχλός αποδόσεων», ακόμα και σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό κλίμα.

Στον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης «ποντάρει» η BlackRock, εκτιμώντας ότι μπορεί να καταστεί «μεγάλος μοχλός αποδόσεων», ακόμα και σε ένα δύσκολο μακροοικονομικό κλίμα.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης assets παγκοσμίως διατηρεί bullish στάση για τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, μετά το ράλι που γνωρίζει ο κλάδος, «χαρίζοντας» στον τεχνολογικό Nasdaq το καλύτερο εξάμηνο στα χρονικά.

«Είμαστε overweight για την Τεχνητή Νοημοσύνη - ως μεγάλη δύναμη» αναφέρει η BlackRock σε έκθεσή της.

Και αυτό, παρά το γενικό μακροοικονομικό κλίμα.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της εταιρείας προειδοποιούν για βραχυπρόθεσμη πτωτική πορεία στις αγορές μετοχών των ανεπτυγμένων χωρών. Όπως σημειώνουν, οι τιμές των μετοχών δεν είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, προκειμένου να αντικατοπτρίσουν τους κινδύνους.

Μεγάλη μερίδα των επενδυτών ετοιμάζονταν για δύσκολες συνθήκες φέτος, μετά τις τραπεζικές αναταραχές στις ΗΠΑ και στη σκιά της νομισματικής σύσφιξης που ακολουθεί η Fed. Εντούτοις, τα εταιρικά κέρδη αποδείχθηκαν καλύτερα των αναμενομένων, με την «έκρηξη» της Τεχνητής Νοημοσύνης να δίνει ώθηση στις μετοχές.

Ωστόσο, η BlackRock κάνει λόγο για μεγάλες αποκλίσεις στις επιδόσεις των μετοχών, καθώς πολλές από αυτές υστερούν.

«Τα κέρδη του S&P 500 συγκεντρώνονται όλο και περισσότερο σε λίγες μετοχές τεχνολογίας. Πιστεύουμε ότι αυτή η ασυνήθιστη αγορά μετοχών δείχνει ότι μια μεγάλη δύναμη, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορεί να είναι ένας μεγάλος μοχλός αποδόσεων ακόμα και όταν το μακροοικονομικό περιβάλλον δεν είναι με το μέρος μας» σημειώνει.

Αναφορικά με την Fed, εν τω μεταξύ, η BlackRock εκτιμά ότι η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα οδηγήσει τα επιτόκια στο 5,75% και θα τα διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζει με «long» θέση στα ελληνικά ομόλογα η Citi αναμένοντας μεγαλύτερο «ράλι»

WSJ: Οι ΗΠΑ εξετάζουν νέο μπλόκο στις εξαγωγές κινεζικών τσιπ AI

Λέιν προς αγορές: Μην «στοιχηματίζετε» σε μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ την επόμενη διετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider