Τα ελληνικά mid-caps συστήνονται στους Ελβετούς επενδυτές

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα ελληνικά mid-caps συστήνονται στους Ελβετούς επενδυτές
Πάνω από 70 ραντεβού με Ελβετούς θεσμικούς επενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων θα έχουν σήμερα στη Γενεύη 13 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ακολουθούν συνέδρια του ΧΑ σε Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Περισσότερες από 70 συναντήσεις με Ελβετούς θεσμικούς επενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των 13 εισηγμένων εταιρειών που συμμετέχουν στο πρώτο Mid Cap Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Γενεύη.

Πρόκειται για την πρώτη από συνολικά τρεις παρουσιάσεις που έχει προγραμματίσει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη συμμετοχή και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΧΑΕ για την ενίσχυση και την προβολή των εισηγμένων εταιρειών στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στο εξωτερικό ειδικά για τις εισηγμένες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Θα ακολουθήσει μια παρουσίαση στο Παρίσι στις 22 Ιουνίου και μια ακόμη στη Φρανκφούρτη στις 31 Οκτωβρίου. To φετινό roadshow του Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο, σε συνεργασία με τη Morgan Stanley, θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Νοεμβρίου.

Στο σημερινό συνέδριο στη Γενεύη, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την CF&B Communications η οποία ειδικεύεται στα «MidCAp Events» και με χορηγούς της τέσσερις τραπεζικές χρηματιστηριακές, συμμετέχουν 13 εισηγμένες εταιρείες και συγκεκριμένα οι:

1. ΚΡΙ-ΚΡΙ
2. ATHEX
3. Entersoft
4. Πλαστικά Θράκης
5. Austriacard
6. ΟΛΠ
7. Profile
8. Cenergy
9. ΕΥΔΑΠ
10. Dimand
11. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
12. ΑΔΜΗΕ
13. Briq Properties

Το στοίχημα των ανεπτυγμένων αγορών

Τα roadshow των mid-caps έρχονται σε μια περίοδο που το Χρηματιστήριο Αθηνών μπαίνει ξανά στο ραντάρ των διεθνών επενδυτών, ως αποτέλεσμα της υπεραπόδοσης του Γενικού Δείκτη έναντι των διεθνών αγορών, των θετικών επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας αλλά και ενόψει της αναβάθμισης στην επενδυτική βαθμίδα. Το μεγάλο στοίχημα βέβαια είναι η επιστροφή του ΧΑ στις ανεπτυγμένες αγορές, κάτι το οποίο απαιτεί μεταξύ άλλων ενίσχυση της συνολικής κεφαλαιοποίησης, αύξηση της διασποράς και περαιτέρω ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: Τέσσερα είδη τιμολογίων μετά το «ξεπάγωμα» της ρήτρας – Η μετάβαση από τα σημερινά προϊόντα

Market Pass: Στο τραπέζι η παράταση του μέτρου - Συνεχίζονται οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα

Grimaldi: Γιατί μετά την Ηγουμενίτσα «τίναξε την μπάνκα» και για τον Λιμένα Ηρακλείου – Το colpo grosso με τις υποδομές

gazzetta
gazzetta reader insider insider