Wall Street: Επιχείρηση «άνοδος», με τον S&P 500 προς την 4η εβδομάδα κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Επιχείρηση «άνοδος», με τον S&P 500 προς την 4η εβδομάδα κερδών
Θετικά πρόσημα καταγράφονται στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, λίγο πριν την επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση της Fed.

Θετικά πρόσημα καταγράφονται στο ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, λίγο πριν την επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση της Fed - που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μία «στροφή» από την πολιτική σύσφιξης, αφού δεν αποκλείεται οι αξιωματούχοι αυτόν τον μήνα να κάνουν μία παύση.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,11% στις 33.869 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,40% στις 4.311 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,81% στις 13.345 μονάδες.

Χθες, ο S&P 500 τερμάτισε στα υψηλότερα επίπεδα του έτους, ενώ εισήλθε μάλιστα και σε εδάφη bull-market.

Παράλληλα, ο S&P 500 οδεύει προς την τέταρτη εβδομάδα κερδών, ήτοι το μεγαλύτερο σερί ανοδικών εβδομάδων από τον Αύγουστο. Εν τω μεταξύ, ο Nasda βρίσκεται σε τροχιά για την έβδομη εβδομάδα στα «πράσινα».

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση τη Fed την επόμενη εβδομάδα, με τις εκτιμήσεις της αγοράς να δείχνουν προς ένα «διάλειμμα» από τις αυξήσεις επιτοκίων.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του Bloomberg, η πλειοψηφία των οικονομολόγων αναμένει μια παύση στις αυξήσεις επιτοκίων, στην επικείμενη συνεδρίαση της Fed στις 13-14 Ιουνίου,. Μάλιστα, οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερή την εν λόγω πολιτική μέχρι τον Δεκέμβριο.

Το τελευταίο διάστημα, άλλωστε, αξιωματούχοι της Fed έχουν ταχθεί υπέρ μίας παύσης τον Ιούνιο, ενώ και δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ, προέδρου της Fed, έχουν ερμηνευτεί ως ένα «σήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο «μέτωπο» των επιχειρήσεων, η μετοχή της Tesla γνωρίζει «άλμα» άνω του 5%, ενώ της General Motors κερδίζει 3,5%, μετά την ανακοίνωση των αυτοκινητοβιομηχανιών ότι οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων της General Motors θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο ταχείας φόρτισης της Tesla στη Βόρεια Αμερική από το επόμενο έτος. Η μετοχή της Tesla κινείται ανοδικά για 11η συνεχόμενη ημέρα, κατέχοντας μάλιστα μία θέση μεταξύ των εταιρειών με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tι φοβούνται στη Φρανκφούρτη μετά την αποφυγή του αμερικανικού χρεοστασίου

Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία προκάλεσαν «τρόμο» στις αγορές - Σε υψηλό 3 μηνών οι εκροές

Αγορές: «Φρένο» στο ράλι της AI - Εκροές 1,2 δισ. δολαρίων μετά από 2 μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider