«Αναιμικά» κέρδη στην Wall Street - Σε υψηλά για το 2023 ο S&P 500

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αναιμικά» κέρδη στην Wall Street - Σε υψηλά για το 2023 ο S&P 500
«Βουτιά» άνω του 12% για την Coinbase μετά την αγωγή της SEC.

Ήπια άνοδο κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Τρίτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς το επενδυτικό κλίμα παραμένει υποτονικό στην Wall Street, στον απόηχο του ράλι της προηγούμενης εβδομάδας μετά την επίτευξη συμφωνίας για την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά μόλις 0,03% και έκλεισε στις 33.573 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα υψηλότερα επίπεδά του για το 2023, ενισχυμένος κατά 0,24% στις 4.283 μονάδες. Κέρδη και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 13.276 μονάδες, με άνοδο 0,36%.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, απώλειες άνω του 12% σημείωσε η μετοχή της Coinbase, καθώς το ανταλλακτήριο crypto βρίσκεται αντιμέτωπο με αγωγή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας στις συναλλαγές.

Πλέον, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) σε σχέση με τη νομισματική της πολιτική, με την πλειοψηφία των αναλυτών να εκτιμά πως στην επερχόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Fed (FOMC) τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα στο εύρος του 5% με 5,25%. Σύμφωνα με το FedWatch του CME Group, οι οικονομολόγοι δίνουν 79% πιθανότητες για διατήρηση των επιτοκίων της Fed στα τρέχοντα επίπεδα.

Στο μεταξύ, έκθεση της Goldman Sachs αναφέρει πως οι πιθανότητες ύφεσης στην αμερικανική οικονομία είναι πιο περιορισμένες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, κυρίως λόγω της ανθεκτικής εικόνας που παρουσιάζει η αμερικανική αγορά εργασίας, με την τράπεζα να εκτιμά πως οι πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 12 μήνες ανέρχονται στο 25% έναντι 35% στην προηγούμενη εκτίμηση.

Σημειώνεται πως την Δευτέρα, οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν σχεδόν στα χαμηλά ημέρας τους, σε μία «άνευρη» συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από την επίτευξη νέου ιστορικού υψηλού για την μετοχή της Apple.

Εμπορεύματα

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η ανοδική αντίδραση του «μαύρου χρυσού» στις ανακοινώσεις του OPEC+ και της Σαουδικής Αραβίας αποδείχθηκε πρόσκαιρη.

Πιο αναλυτικά, τα συμβόλαια παραδόσεως Ιουλίου για το αμερικανικό αργό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης υποχώρησαν κατά 0,6% ή 0,41 δολάρια/βαρέλι και διαμορφώθηκαν στα 71,74 δολάρια/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Ιουνίου να κλείνουν χαμηλότερα κατά 0,6% στα 76,29 δολάρια/βαρέλι.

Την ίδια στιγμή, άνοδο σημείωσαν οι τιμές του χρυσού, φτάνοντας στη δεύτερη διαδοχική μέρα κερδών. Τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Αυγούστου, κέρδισαν 0,4$ ή 7,20 δολάρια στα 1.981,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

O Dimon της JP Morgan ξεκαθαρίζει: «Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος»

Goldman Sachs: Περιορίζει τις πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ - Στο 25%

gazzetta
gazzetta reader insider insider