«Προσεχτικά» κέρδη στις ευρωαγορές για την Τρίτη - Στο επίκεντρο η ΕΚΤ

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Προσεχτικά» κέρδη στις ευρωαγορές για την Τρίτη - Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
Με την προσοχή να βρίσκεται στις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας και στις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μικρή άνοδο κατέγραψαν για την Τρίτη τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή να βρίσκεται στις ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας και στις επόμενες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Την ερχόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις για τη νομισματική της πολιτικής. Οι αγορές αναμένουν πως η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των βασικών της επιτοκίων και περιμένουν τα όσα θα ειπωθούν από την επικεφαλής της τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, για το κατά πόσο θα συνεχιστεί η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

Από την πλευρά του, ο Κλάας Κνοτ, κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, ανέφερε ότι ο δομικός πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιμένει, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες της τράπεζας έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Η κίνηση των δεικτών

  • Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έγραψε άνοδο 0,41% στις 461,82 μονάδες.
  • Ο Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 0,05% στις 4.295 μονάδες.
  • Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,38% στις 7.269 μονάδες.
  • Στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιήθηκε 0,18% στις 15.993 μονάδες.
  • Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,11% στις 7.209 μονάδες.
  • Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,63% στις 27.026 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ανέβηκε 0,24% στις 9.311 μονάδες.

Μάκρο

Απρόσμενη πτώση εμφάνισαν οι παραγγελίες εργοστασίων στη Γερμανία τον Απρίλιο, με τις προοπτικές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης να επιδεινώνονται μετά την ύφεση του πρώτου τριμήνου.

Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 0,4% από τον προηγούμενο μήνα, ενώ οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Bloomberg είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αύξηση 2,8%. Σε ετήσια βάση, κατέγραψαν μείωση 9,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Περιορίζει τις πιθανότητες για ύφεση στις ΗΠΑ - Στο 25%

Νέο «άλμα» στο Χρηματιστήριο με πρωταγωνιστές τράπεζες και Jumbo

gazzetta
gazzetta reader insider insider