Νευρική η Wall Street με το βλέμμα στις συνομιλίες για το όριο του χρέους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νευρική η Wall Street με το βλέμμα στις συνομιλίες για το όριο του χρέους
Με μικτές διαθέσεις ξεκινά η εβδομάδα για την Wall Street, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν (μάλλον νευρικοί) τις συνομιλίες γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους. 

Με μικτές διαθέσεις ξεκινά η εβδομάδα για την Wall Street, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν (μάλλον νευρικοί) τις συνομιλίες γύρω από το ανώτατο όριο του χρέους.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 100 μονάδες ή 0,34% στις 33.314 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,08% φθάνοντας στις 4.195 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,52% στις 12.723 μονάδες.

Καθώς στενεύουν τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους - υπό την απειλή στάσης πληρωμών - ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντάται σήμερα με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι, για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων. Σημειωτέον ότι η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο χρεοκοπίας, εάν δεν βγει «λευκός καπνός» έως το τέλος του μήνα.

Στο επίκεντρο τίθενται, σήμερα, και τα τελευταία μηνύματα από το «μέτωπο» της Federal Reserve.

Ο επικεφαλής της Fed στη Μινεάπολη Νιλ Κασκάρι έκανε λόγο για «δίλημμα» όσον αφορά στο τι θα αποφασίσει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, στη συνεδρίαση του επόμενου μήνα, για τη νομισματική της πολιτική.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Fed στο Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε ακόμα δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος, προκειμένου να ασκηθεί περισσότερη πίεση στον πληθωρισμό.

Αυτά, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έλθουν στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ α' τριμήνου (την Πέμπτη), όπως επίσης και τα μάκρο για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης (την Παρασκευή) - δείκτης που παρακολουθείται στενά από την Fed.

Παράλληλα, την Τετάρτη αναμένονται και τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed.

Πίσω στο ταμπλό, η μετοχή της Meta γνωρίζει κέρδη της τάξεως του 2%, παρά το πρόστιμο ύψους 1,2 δισ. ευρώ που της επιβλήθηκε από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές για τη μεταφορά δεδομένων χρηστών της ΕΕ στις ΗΠΑ. Ο τεχνολογικός «κολοσσός» αντέδρασε, πάντως, χαρακτηρίζοντας το πρόστιμο «αδικαιολόγητο» και ανακοινώνοντας πως θα ζητήσει από τη Δικαιοσύνη την αναστολή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επενδυτική «έκρηξη» στο Χρηματιστήριο μετά την ευρεία επικράτηση της ΝΔ - Διψήφιο «άλμα» για τράπεζες - Στο +7% ο Γενικός Δείκτης

Ευρωαγορές: Ήπιες κινήσεις με το αμερικανικό χρέος να συγκεντρώνει την προσοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider