JPMorgan Asset Management: Οι αγορές έχουν δίκιο να περιμένουν μείωση επιτοκίων από την Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JPMorgan Asset Management: Οι αγορές έχουν δίκιο να περιμένουν μείωση επιτοκίων από την Fed
«Ο πληθωρισμός είναι υπερβολικά υψηλά και θα χρειαστεί μία ύφεση για να τον επαναφέρει σε χαμηλότερα επίπεδα».

Πιθανή θεωρεί μια μείωση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης από την Fed, JPMorgan Asset Management, στη σκιά της ενδεχόμενης ύφεσης στις ΗΠΑ.

«Οι αγορές έχουν δίκιο να ετοιμάζονται για μειώσεις» σημείωσε συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Seamus Mac Gorain της JPMorgan Asset Management. «Ο πληθωρισμός είναι υπερβολικά υψηλά και θα χρειαστεί μία ύφεση για να τον επαναφέρει σε χαμηλότερα επίπεδα» ανέφερε.

Ο ίδιος ανήκει σε εκείνους που εκτιμούν ότι η Fed θα κάνει «στροφή» στην πολιτική της, ακόμα και από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της ανάπτυξης. Και αυτό, παρά τα επανειλημμένα μηνύματα της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ για το αντίθετο.

Η άποψή του, εντούτοις, διαφοροποιείται από εκείνη των Goldman και Barclays που προειδοποιούν ότι η Fed δεν θα ακολουθήσει ιδιαιτέρως «επιθετική» πολιτική στη μείωση των επιτοκίων φέτος - όσο τουλάχιστον ελπίζουν οι αγορές.

Η JP Morgan δείχνει προτίμηση στα αμερικανικά ομόλογα, ως το απόλυτο «καταφύγιο» απέναντι σε μία οικονομική επιβράδυνση, εκτιμώντας ότι οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κάτω από το 2,5% σε περίπτωση που η οικονομία των ΗΠΑ «κατεβάσει ταχύτητα» απότομα.

«Τα ομόλογα εξακολουθούν να είναι η καλύτερη αγορά» είπε ο Seamus Mac Gorain, προσθέτοντας ότι και «άλλες αγορές έχουν αρχίσει να γίνονται πιο ελκυστικές». «Το σημείο για να εμπλακεί κανείς θα είναι όταν δουν σαφείς ενδείξεις στροφής του πληθωρισμού σε αυτές τις αγορές, κάτι που μπορεί να έρθει λίγο αργότερα το καλοκαίρι» επεσήμανε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Βιαστική απόφαση η εξαγορά της Credit Suisse, δεν την θέλαμε - «Πλήγμα 17 δισ. δολαρίων»

gazzetta
gazzetta reader insider insider