«Τελειώνει» το ράλι των μετοχών - «Καμπανάκι» από γνωστό επενδυτή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τελειώνει» το ράλι των μετοχών - «Καμπανάκι» από γνωστό επενδυτή
«Η σύστασή μας προς τους επενδυτές, αυτή τη στιγμή, είναι να παραμείνουν επιφυλακτικοί, αφού ο περασμένος μήνας αποτέλεσε ένδειξη για το πόσο εύθραυστες είναι οι αγορές».

Μπορεί οι μετοχές του large cap να κινούνται στα ύψη το 2023, αλλά το ράλι της αγοράς τελειώνει, λόγω των «απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων», όπως εκτιμά ο Chief Investment Officer της Blanke Schein Wealth Management, Ρόμπερτ Σάιν.

«Οι επενδυτές θα πρέπει να επιστρέψουν σε μία στρατηγική buy-the-dip όπου θα αγοράζουν σε χαμηλές τιμές, αφού υπάρχει ακόμα σημαντική αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων της Fed και τα εταιρικά αποτελέσματα», υπογράμμισε. «Δεδομένου του μειωμένου αριθμού των μετοχών οι οποίες καταγράφουν άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, πιστεύω πως το ράλι πρόκειται σύντομα να φτάσει στο τέλος του. Το κύριο αποκύημα της τρέχουσας περιόδου των εταιρικών αποτελεσμάτων είναι η μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος» πρόσθεσε, εξηγώντας πως αν και ο S&P 500 έχει καταγράψει άνοδο της τάξης του 8% φέτος και βρίσκεται 19% υψηλότερα από τα χαμηλά του περασμένου Οκτωβρίου, η Blanke Schein αποφεύγει τις επενδύσεις σε μετοχές.

Το πρόσφατο ράλι των αγορών οφείλεται στα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων αλλά και των κινήσεων προστασίας της οικονομίας από τη Fed κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης η οποία προκλήθηκε από την κατάρρευση των Silicon Valley Bank και Signature Bank τον προηγούμενο μήνα, σημειώνει ο Σάιν.

«Η σύστασή μας προς τους επενδυτές, αυτή τη στιγμή, είναι να παραμείνουν επιφυλακτικοί, αφού ο περασμένος μήνας αποτέλεσε ένδειξη για το πόσο εύθραυστες είναι οι αγορές», υποστήριξε σύμφωνα με το Business Insider, συμπληρώνοντας πως «η Blanke Schein παραμένει bullish στις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, των βασικών καταναλωτικών αγαθών, της υγείας και των πρώτων υλών, αφού αυτές συνήθως προστατεύονται από τη μεταβλητότητα της οικονομίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 13.000 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 1 ώρα» - 34χρονος «θησαύρισε» από... ρούχα

Επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια για νέους: Η υψηλή ζήτηση οδηγεί προς τα πάνω τις τιμές αλλά και τους διαθέσιμους πόρους

Ρεύμα: Η Ελλάδα στο top-5 των πιο ελκυστικών ευρωπαϊκών αγορών για επενδύσεις στην αποθήκευση

gazzetta
gazzetta reader insider insider