Στον «κατήφορο» έριξαν το πετρέλαιο οι τραπεζικές ανησυχίες - Διασώθηκαν τα κέρδη της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον «κατήφορο» έριξαν το πετρέλαιο οι τραπεζικές ανησυχίες - Διασώθηκαν τα κέρδη της εβδομάδας
Υπέκυψαν στις πιέσεις οι τιμές του πετρελαίου, διαγράφοντας ένα μέρος των κερδών που εξασφάλισαν στη διάρκεια της εβδομάδας.

Υπέκυψαν στις πιέσεις οι τιμές του πετρελαίου, διαγράφοντας ένα μέρος των κερδών που εξασφάλισαν στη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη καλλιεργεί αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παραδόσεως Μαΐου, υποχώρησε κατά 1% στα 69,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ σε εβδομαδιαία βάση, σημείωσε άνοδο 3,5%.

Εν τω μεταξύ, το Brent παραδόσεως Μαΐου κατέγραψε απώλειες 1,2% στα 74,99 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με τις επιδόσεις της εβδομάδας να έχουν θετικό πρόσημο (+2,8%).

Παράλληλα, η τιμή του φυσικού αερίου γνώρισε «άλμα» 2,9% στα 2,216 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έχασε 5,2%.

Οι φόβοι για τον τραπεζικό τομέα αναζωπυρώθηκαν, μετά την εκτόξευση των CDS της Deutsche Bank, με τη μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας στη Γερμανία να γνωρίζει σήμερα «βουτιά», ωθώντας τις ευρωαγορές σε sell off.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν σε χαμηλά 15 μηνών, εν μέσω των ανησυχιών για τον τραπεζικό τομέα, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και τις εξελίξεις που ακολούθησαν γύρω από την Credit Suisse.

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στις τελευταίες αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών για τις αυξήσεις των επιτοκίων, με το βλέμμα και στην Fed, η οποία αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, υποδεικνύοντας ότι πιθανόν ο κύκλος της σύσφιξης βρίσκεται κοντά στο τέλος τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μία «ανάσα» από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός: 4η σερί εβδομάδα κερδών - Υψηλό σχεδόν 2 μηνών για το ασήμι

Η Deustche Bank έβαψε «κόκκινες» τις ευρωαγορές: Βαριές απώλειες για τις τράπεζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider