Χρυσός: Κέρδη για τη συνεδρίαση και για την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Κέρδη για τη συνεδρίαση και για την εβδομάδα
Οι τιμές του μετάλλου ενισχύθηκαν καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν.

Κέρδη για την Παρασκευή αλλά και για την εβδομάδα σημείωσαν τα συμβόλαια του χρυσού.

Οι τιμές του μετάλλου ενισχύθηκαν καθώς το δολάριο και οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου υποχώρησαν μετά τα ισχυρά μηνιαία στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν 311.000 νέες θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, αλλά και αύξηση του ποσοστού ανεργίας στο 3,6%.

«Ο χρυσός προφανώς διαισθάνεται τις πιθανότητες μελλοντικών προβλημάτων» στον τραπεζικό τομέα και λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, δήλωσε στο Marketwatch ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter.

Οι ανησυχίες για τη μετάδοση κρίσης στον τραπεζικό τομέα αυξήθηκαν καθώς το Τμήμα Χρηματοοικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια και η Federal Deposit Insurance Corporation έκλεισαν τη Silicon Valley Bankωαφού η μητρική της εταιρεία αποκάλυψε μεγάλες απώλειες από τις πωλήσεις τίτλων.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 32,60 δολάρια ή 1,8%, για να διαμορφωθεί στα 1.867,20 δολάρια η ουγγιά στην Comex. Με βάση το πιο ενεργό συμβόλαιο, οι τιμές αυξήθηκαν 0,7% για την εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Το ασήμι παράδοσης Μαΐου αυξήθηκε κατά 34 σεντς, ή 1,7%, στα 20,506 δολάρια ανά ουγγιά, μειώνοντας την εβδομαδιαία απώλειά σε σχεδόν 3,5%.

Οι τιμές του χαλκού παράδοσης Μαΐου υποχώρησαν κατά 0,2%, στα 4,0305 δολάρια ανά λίβρα, χάνοντας 0,9% για την εβδομάδα.

Το παλλάδιο παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 12,40 δολάρια, ή 0,9%, στα 1.362,30 δολάρια ανά ουγγιά, με τις τιμές να υποχωρούν κατά 6% την εβδομάδα, ενώ η πλατίνα παράδοσης Απριλίου αυξήθηκε κατά 12,90 δολάρια ή 1,4% στα 962,2 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας εβδομαδιαία απώλεια 1,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γέλεν για SVB: Μας ανησυχούν οι τελευταίες εξελίξεις

Πυκνώνουν τα σύννεφα για SVB: Σε συζητήσεις για εξαγορά - Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής

gazzetta
gazzetta reader insider insider