Κασκάρι (Fed): «Σήμα» επιπλέον αυξήσεων των επιτοκίων για τη μείωση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κασκάρι (Fed): «Σήμα» επιπλέον αυξήσεων των επιτοκίων για τη μείωση του πληθωρισμού
Μετά από τα στοιχεία για την πορεία των θέσεων εργασίας στη χώρα κατά τον Ιανουάριο που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ανάγκη ώστε η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να συνεχίσει τις κινήσεις της για τη μείωση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία υπογράμμισε ο Νιλ Κασκάρι.

Σε δηλώσεις του το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed στη Μινεάπολη σημείωσε πως χρειάζονται περισσότερα στοιχεία από την οικονομία για να φανεί πως ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ συνεχίζει να μειώνεται. Η αναφορά του Κασκάρι έρχεται μετά από τα στοιχεία για την πορεία των θέσεων εργασίας στη χώρα κατά τον Ιανουάριο που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Αμερικανός τραπεζίτης σημείωσε ότι τα στοιχεία για την ανεργία δεν αλλάζουν την άποψη του για το εύρος που πρέπει να φτάσουν τα βασικά επιτόκια της Fed, που βρίσκεται στο 4,5% με 4,75% σήμερα. Ο Κασκάρι είπε πως κατά τον ίδιο το εύρος των επιτοκίων θα πρέπει να βρεθεί κοντά στο 5,4%, «δείχνοντας» σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων της τράπεζας το επόμενο χρονικό διάστημα,

«Πρέπει να ισορροπήσουμε την αγορά εργασίας, δεν έχουμε κάνει αρκετά ακόμα προς αυτό» συμπλήρωσε ο Κασκάρι.

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του Κασκάρι έρχονται ενόψει ομιλίας που θα κάνει το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Θα είναι οι πρώτες δηλώσεις του Πάουελ μετά από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας του Ιανουαρίου και οι αναλυτές αναμένουν το εάν ο διοικητής της τράπεζας θα κάνει αναφορές που μπορεί να υποδηλώνουν την τάση για αλλαγή στη «σφιχτή» νομισματική πολιτική της Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Η πολιτική της ΕΚΤ δεν «πείθει» τους καταναλωτές για μείωση του πληθωρισμού

Carlsberg: Ο πληθωρισμός ρίχνει την κατανάλωση μπύρας στην Ευρώπη το 2023 - Αναθεώρησε τους στόχους κερδών

gazzetta
gazzetta reader insider insider