Wall Street: Απώλειες στο ταμπλό με το βλέμμα στα αποτελέσματα και ζωντανό τον φόβο των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Απώλειες στο ταμπλό με το βλέμμα στα αποτελέσματα και ζωντανό τον φόβο των επιτοκίων
«Κόκκινο» βάφεται, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, το ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς φαίνεται να αναζωπυρώνεται η αβεβαιότητα γύρω από το τι μέλλει γενέσθαι με την επιτοκιακή πολιτική της Fed.

«Κόκκινο» βάφεται, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, το ταμπλό του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς φαίνεται να αναζωπυρώνεται η αβεβαιότητα γύρω από το τι μέλλει γενέσθαι με την επιτοκιακή πολιτική της Fed. Την ίδια ώρα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εταιρείες.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,54% ή 181 μονάδες στις 33.738,75 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,58% στις 4.113,05 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,53% φθάνοντας στις 11.942,94 μονάδες.

Οι δείκτες παραμένουν σε καθοδική τροχιά, μετά και τις απώλειες της περασμένης Παρασκευής, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ, κάτι που «πυροδότησε» την ανησυχία των επενδυτών σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve. Συγκεκριμένα, η τελευταία αυτή ένδειξη ανθεκτικότητας της αγοράς εργασίας ερμηνεύτηκε από τις αγορές ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ενδεχομένως θα χρειαστεί να προβεί σε νέα βήματα, προκειμένου να μειώσει ικανοποιητικά τον πληθωρισμό. Άλλωστε, και στα τελευταία μηνύματά της η Fed είχε αποστείλει ακριβώς αυτό το σήμα, ότι δηλαδή δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη το έργο της.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδυτές παραμένουν νευρικοί, εν αναμονή της ομιλίας που θα απευθύνει αύριο ο επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Εν τω μεταξύ, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, μιλώντας σήμερα στο ABC, δήλωσε πως ο πληθωρισμός είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα, λέγοντας πως έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Η ίδια δήλωσε αισιόδοξη για την «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας, δηλαδή την πτώση του πληθωρισμού ενώ η οικονομία θα διατηρεί ισχυρό momentum.

Ένα επιπρόσθετο στοιχείο που έχει αναστατώσει τις αγορές είναι και μια σειρά από απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα που ήλθαν στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα, με τις σημερινές ανακοινώσεις να μην αποτελούν εξαίρεση. Συγκεκριμένα, η Tyson Foods ανακοίνωσε κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων, επιβαρύνοντας περαιτέρω το κλίμα.

Παράλληλα, αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα οι Disney, Chipotle, Dupont και PepsiCo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές - Ανησυχία για την πορεία της οικονομίας

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου - Σε «κλοιό» μέχρι τις εκλογές του Μαΐου

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στο ΧΑ τον Ιανουάριο - Οι προβλέψεις για την πορεία της αγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider