Χρηματιστήριο: Δεν λύγισε στις πιέσεις «γράφοντας» ήπια άνοδο στις 1.027 μονάδες

Newsroom
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Δεν λύγισε στις πιέσεις «γράφοντας» ήπια άνοδο στις 1.027 μονάδες
Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο γενικός δείκτης στη Λεωφόρο Αθηνών παρέμεινε «κολλημένος» στο εύρος μεταξύ 1020 και 1030 μονάδων.

Αντιστάθηκε στις πιέσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διασπάσει το όριο των 1030 μονάδων. Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ο γενικός δείκτης στη Λεωφόρο Αθηνών παρέμεινε «κολλημένος» στο εύρος μεταξύ 1020 και 1030 μονάδων, χωρίς όμως να παρασύρεται από το διεθνές αρνητικό κλίμα που περιστρέφεται γύρω από τις αναμενόμενες αυξήσεις επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών.

Και την Τετάρτη το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) σχετικά με τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της και τα «σημάδια» για τις επόμενες κινήσεις στη νομισματική της πολιτική. Την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται με τη σειρά του να ανακοινώσουν νέες αυξήσεις στα επιτόκια τους και να παρέχουν ενδείξεις για το πως θα κινηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Για την ελληνική αγορά, γίνεται «ταμείο» για τις εκτιμήσεις της ΕΚΤ και της (European Banking Authority) στα τεστ προσομοίωσης των τραπεζών σε ακραίες συνθήκες (stress tests). Το δυσμενές σενάριο προβλέπει για φέτος υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 1,9% και μείωσή του κατά 4,5% το 2024, ενώ το 2025 προβλέπεται οριακή αύξηση κατά 0,9%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Έτσι την Τετάρτη, ο γενικός δείκτης κέρδισε 0,43% στις 1.027,25 μονάδες με τζίρο που ανήλθε στα 106,2 εκατ. ευρώ.

Ο Large Cap ενισχύθηκε κατά 0,81% στις 2.495,80 μονάδες, ενώ ο Mid Cap έκλεισε στο -0,36% και τις 1.551,12 μονάδες.

Στους κλαδικούς δείκτες, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες έκαναν ράλι 4,29% με τις Τράπεζες να ακολουθούν με κέρδη 2,40%.

Μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Πρώτες Ύλες με -1,17% και τα Προσωπικά και Οικιακά Προϊόντα με -0,99%.

Στο ταμπλό, οι τραπεζικές μετοχές ξεχώρισαν με τη Eurobank στο +3,67% που κατέγραψε, η Alpha Bank στο 2,94% και η Εθνική με 2%, ενώ ακολούθησαν οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%.

Στον αντίποδα, Viohalco με -2,68% και Σαράντης με -2,60% ήταν οι «χαμένοι» της ημέρας, αλλά και οι Ελλάκτωρ, Quest και Jumbo κατέγραψαν απώλειες άνω του 1%.

Ανοδικά κινήθηκαν 57 μετοχές, πτωτικά οι 62 και 36 παρέμειναν σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καύσιμα: Μικρή πτώση στις τιμές – Παραμένει ο φόβος της επιβράδυνσης της οικονομίας

Πληθωρισμός: Βραδύτερη άνοδος 7,2% στην Ελλάδα - Μόνο 0,3% η αύξηση των τιμών ενέργειας, στο +12,6% τα τρόφιμα

Ρεύμα: Ποια νοικοκυριά θα δουν αυξήσεις τον Φεβρουάριο – Τι ισχύει για τις υψηλές καταναλώσεις