Οι 8 «αγαπημένες» μετοχές της Morgan Stanley από την Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι 8 «αγαπημένες» μετοχές της Morgan Stanley από την Ευρώπη
Tα ευρωπαϊκά picks της αμερικανικής πολυεθνικής.

Η Morgan Stanley αποκάλυψε τις οκτώ «αγαπημένες» της μετοχές στην Γηραιά Ήπειρο, τη στιγμή που οι ευρωαγορές το 2022 βίωσαν τη χειρότερη χρονιά τους από το 2018, καθώς κατακρημνίστηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον υψηλό πληθωρισμό και τις αυξήσεις στα επιτόκια.

Ακολουθούν οι επιλογές της Morgan Stanley:

  • Universal Music Group (AMS:UMG)
  • Teleperformance (TEP-PAR)
  • SCOR (SCR-PAR)
  • Elis SA (ELIS-PAR)
  • Sartortius (SRT-ETR)
  • Accor (AC-PAR)
  • SAP (SAP-ETR)
  • Compass Group (CPG-LON)

Παράλληλα, αιτιολογεί τα 4 από τα picks της:

1) Universal Music Group (AMS-UMG)

Η UMG ανέφερε κέρδη 13,3% το τελευταίο τρίμηνο χρήσης, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, ενλω έβαλε στη θέση της προέδρου πέρυσι την πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλο της Paramount, Σέρι Λάνσινγκ.

«Βασιζόμαστε σε ένα ράλι για να αυξηθούν τα κέρδη, που αναμένεται στις αρχές Μαρτίου. Οι συναινετικές προβλέψεις για κέρδη το 2023 είναι θετικές, ενώ τα κέρδη του περασμένου έτους μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη» τονίζει η αμερικανική πολυεθνική.

2) Teleperformance (TEP-PAR)

Ήδη από τον Απρίλιο του 2020, έρευνα των Financial Times για τις συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις της TP στις Φιλιππίνες έφερε τον τίτλο «Απάνθρωπες συνθήκες για εργολαβικούς εργαζόμενους της Amazon στις Φιλιππίνες». Οι εργαζόμενοι στους οποίους αναφέρεται το δημοσίευμα είναι εργαζόμενοι της Teleperformance αλλά ο πελάτης είναι η Amazon, ενώ οι καταγγελίες πληθαίνουν.

Η Morgan Stanley υπογραμμίζει πως: «οι μετοχές της Teleperformance βρίσκονται πίεση από τον Νοέμβριο μετά το ξέσπασμα της έρευνας στην Κολομβία» ωστόσο με βάση τα δεδομένα «δεν επηρεάζεται η σημαντική πρόοδος και το κερδοφόρο προφίλ της εταιρείας».

3) Elis SA (ELIS-PAR)

Η Elis ξεπέρασε τις προσδοκίες το τρίτο τρίμηνο όσον αφορά τα καθαρά της κέρδη ενώ δεν υπήρξε υποχώρηση της ζήτησης στις 29 χώρες όπου και δραστηριοποιείται. «Η Elis παρουσιάζει ανθεκτικότητα και πρόοδο» σημειώνει η Morgan Stanley και αναμένει πως η εταιρία θα υπεραποδόσει.

4) Accor (AC-PAR)

Η Accor έχει διασφαλίσει την σταθερότητά της καθώς την περασμένη εβδομάδα η «H World Hotels» της Κίνας, αγόρασε ένα κομμάτι από το χρέος της με αποτέλεσμα να βελτιωθεί ο ισολογισμός της, μία κίνηση που επικρότησε η Morgan Stanley ενώ η Barclays αναβάθμισε τη μετοχή του γαλλικού ξενοδοχειακού Ομίλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Προβλήματα με Teams και Outlook σε όλο τον κόσμο

Amazon: Η πρώτη, «ιστορική» απεργία των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Απαισιόδοξη η Microsoft: «Το ζοφερό κλίμα στον τεχνολογικό κλάδο θα συνεχιστεί»

gazzetta
gazzetta reader insider insider