Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος και παραμονή άνω των 960 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Ήπια άνοδος και παραμονή άνω των 960 μονάδων
Δεν έχασε τον κοινό βηματισμό με τις ευρωπαϊκές αγορές η Λεωφόρος Αθηνών και τις ακολούθησε στα κέρδη.

Δεν έχασε τελικά τον κοινό βηματισμό με τις ευρωπαϊκές αγορές το Χρηματιστήριο Αθηνών, και μετά από σύντομη «περιήγηση» σε αρνητικό έδαφος στα μέσα της συνεδρίασης της Τετάρτης, κατάφερε να κλείσει με ήπια άνοδο πάνω από τις 960 μονάδες, δείχνοντας για άλλη μία συνεδρίαση πως το 2023... «του πάει».

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώθηκε στις 963,70 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,15%, με τζίρο στα 79,88 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κέρδισε σε ποσοστό 0,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,15%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Προσωπικών και Οικιακών Προϊόντων με ράλι 3,87% και οι Κατασκευές και Υλικά με 1,27%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν το Πετρέλαιο και Αέριο με -1,2% και τα Τρόφιμα και Ποτά με -0,89%. Οι τράπεζες κινήθηκαν ήπια πτωτικά στο -0,17%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Jumbo (+4,17%) και της Ελλάκτωρ (+3,74%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-3,24%), της Τράπεζας Πειραιώς (-2,35%) και της Alpha Bank (-1,05%).

Ανοδικά κινήθηκαν 53 μετοχές, 49 πτωτικά και 62 παρέμειναν σταθερές.

Σε επιχειρηματικά νέα, σε υπογραφή σύμβασης με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για το έργο «Ανάπτυξη και Βελτίωση των Υποδομών του Νέου Αεροδρομίου Πάρου» ύψους 33 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ προχώρησε η Intrakat, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες εξυπηρέτησης πολλαπλασίου αριθμού επισκεπτών στο ιδιαίτερα δημοφιλές και αναπτυσσόμενο νησί των Κυκλάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrakat: Υπογραφή σύμβασης 33 εκατ. ευρώ για έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου της Πάρου

ΥΠΟΙΚ: Αύριο το μνημόνιο συνεργασίας για τον σχεδιασμό και την παραγωγή δεύτερου drone

gazzetta
gazzetta reader insider insider