Χρυσός: Κάτω από τα 1.800 δολάρια ελέω ΑΕΠ και δολαρίου

Κώστας Αποστολόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Κάτω από τα 1.800 δολάρια ελέω ΑΕΠ και δολαρίου
Οι τιμές του χρυσού και του ασημιού έχουν καταρρεύσει αυτή την εβδομάδα καθώς η ανοδική τάση έξι εβδομάδων φάνηκε να επιβραδύνεται.

Κάτω από τα 1.800 δολάρια έμεινε την Πέμπτη ο χρυσός καθώς τα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη των ΗΠΑ ενίσχυσαν το αμερικανικό δολάριο.

Οι τιμές του χρυσού και του ασημιού έχουν καταρρεύσει αυτή την εβδομάδα καθώς η ανοδική τάση έξι εβδομάδων φάνηκε να επιβραδύνεται, δήλωσε στο Marketwatch ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco.

«Τεχνικά, οι “ταύροι” των futures χρυσού έχουν το σταθερό συνολικό βραχυπρόθεσμο τεχνικό πλεονέκτημα. Οι τιμές είναι σε ανοδική τάση έξι εβδομάδων στο ημερήσιο διάγραμμα. Ο επόμενος ανοδικός στόχος τιμής των “ταύρων” είναι να δημιουργήσουν ένα κλείσιμο στα futures του Φεβρουαρίου πάνω από τη σταθερή αντίσταση στα 1.900 δολάρια», δήλωσε ο Wyckoff.

Όσον αφορά στα στοιχεία της ημέρας, υψηλότερα από τις αρχικές μετρήσεις διαμορφώθηκε η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ στο τρίτο τρίμηνο, ενώ ακόμα και ως τα επίπεδα του 2,7% ανέρχονται οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο τελευταίο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, όπως έδειξε η τελική μέτρηση, το ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,2% στο τρίτο τρίμηνο έναντι της αναθεωρημένης δεύτερης μέτρησης για ανάπτυξη με ρυθμό 2,9%.

Τα ισχυρά στοιχεία για το ΑΕΠ έδωσαν ώθηση στο δολάριο, με τον ICE US Dollar Index να κερδίζει 0,4% στις 104,55, ενώ η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο στο 4,244% από 4,213% την Τετάρτη.

Οι τιμές του χρυσού παράδοσης Φεβρουαρίου παρέμειναν σταθερές στα 1.825 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Οι τιμές του ασημιού παράδοσης Μαρτίου μειώθηκαν κατά 23 σεντς, ή 1%, στα 23,96 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές του παλλαδίου παράδοσης Μαρτίου αυξήθηκαν 48,20 δολάρια, ή 2,9%, στα 1.715 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ οι τιμές της πλατίνας παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησαν 2,30 δολάρια ή 0,2%, στα 1.008 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές του χαλκού παράδοσης Μαρτίου έμειναν σταθερές στα 3,80 δολάρια ανά λίβρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στα 4.000 δολάρια ο χρυσός το 2023; Τι βλέπει η Swiss Asia Capital

ΗΠΑ: Υψηλότερη των αρχικών μετρήσεων η ανάπτυξη του ΑΕΠ στο γ' τρίμηνο - Στο 3,2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider